L’Ajuntament de Dosrius desplegarà una campanya pionera de control de poblacions de vespa asiàtica

Dijous, 13 de maig de 2021 a les 00:00

El programa es basa en la col·locació de trampes d’atracció de vespes obreres i reines per a debilitar els nius existents i evitar-ne així la creació de nous la següent temporada.

El pròxim mes de juny l’Ajuntament de Dosrius -a través de l’Àrea de Medi Ambient- desplegarà arreu del municipi una nova campanya de control de poblacions de vespa asiàtica (Vespa velutina) amb l’objectiu de prevenir la proliferació d’aquesta espècie exòtica invasora originària del sud-est asiàtic.

Es tracta d’un programa pioner a Catalunya, que recentment també s’ha començat a activar als municipis de Girona i de Salt, i que es basa en la col·locació de trampes d’atracció de vespes obreres i reines per tal de debilitar els nius existents i evitar-ne la creació de nous la següent temporada.

D’aquesta manera s’espera poder realitzar una gestió més efectiva del risc associat a la vespa asiàtica, cobrint tant terrenys públics com privats de les urbanitzacions del municipi. En aquest sentit, aquesta nova metodologia ofereix una posició proactiva envers la vespa asiàtica, ja que es cerca afectar la capacitat reproductiva dels nius al llarg de tot el seu cicle de vida. Les trampes seran revisades periòdicament, permetent l’adaptació de la xarxa de trampes segons les captures aconseguides, sempre buscant la major eficiència i cobertura.

El nou programa de control de poblacions de vespa asiàtica es prestarà a través de l’empresa de control Salut Ambiental, en col·laboració amb l’entitat Bufalvent d’estudis ambientals i l’empresa d’apicultura La Granja d’Abelles. Les dades de captura d’exemplars seran compartides amb l’Ajuntament de Dosrius per tal de fer un seguiment de l’efecte de la campanya sobre les poblacions de vespa asiàtica i altres espècies no objectiu.

Darrera actualització: 13.05.2021 | 13:31