Preinscripcions escolars als centres educatius per al curs 2020-2021

Divendres, 8 de maig de 2020 a les 00:00

La preinscripció escolar per a l’EBM La Caseta del Bosc de Can Martorell (educació infantil de primer cicle), per a l’Escola Castell de Dosrius (educació infantil de segon cicle i primària), i per a l’Institut Els Roures (ESO) serà entre el 13 i el 22 de maig; mentre que per al batxillerat, la preinscripció serà del 27 de maig al 3 de juny. Les preinscripcions es podran fer de manera telemàtica i no presencial.

A partir el 13 de maig i fins el 22 del mateix mes es podrà dur a terme la preinscripció escolar per als ensenyaments de primer (0-3 anys) i segon (3-6 anys) cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria (ESO). Un procés que enguany, a causa de les circumstàncies extraordinàries per la Covid-19, tindrà uns dies específics per atendre les preinscripcions presencials.

La preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà de Formació Professional i d'arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny, en el cas dels cicles de grau superior de Formació Professional i d'arts plàstiques i disseny.

Així, com a prevenció davant el coronavirus, es promou la preinscripció telemàtica, i el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar  el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, i amb l’objectiu de garantir l’equitat, es preveu que disposin d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. Així, la preinscripció presencial estarà disponible a partir del 19 de maig i fins el 22 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o a través d’Internet.

Pel que fa a la cita prèvia, aquesta serà accessible des dels webs de cadascun dels centres i des del web del Departament d’Educació, durant les 24 h del dia. Cada centre determinarà el seu horari d'atenció al públic, segons les necessitats. És per això que els webs dels centres educatius -l’EBM La Caseta del Bosc de Can Martorell, l’Escola Castell de Dosrius i l’Institut Els Roures en el cas de Dosrius- en un lloc visible, inclouran la informació sobre l’horari, correu electrònic, telèfon, així com l’eina de cita prèvia.

A causa del tancament de centres per la covid-19, enguany molts centres educatius no han estat a temps de dur a terme la jornada de portes obertes. Atès que aquests només podran obrir per als tràmits administratius de preinscripció,  no serà possible realitzar visites als centres.

Període de matriculació

En el cas dels alumnes de primer cicle d’educació infantil la matriculació serà entre el 17 i el 23 de juny; mentre que per al segon cicle d’educació infantil, primària i ESO es podran formalitzar les matrícules del 13 al 17 de juliol. Els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol –els pendents de l'avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre-.  Els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre.

Podeu consultar tota la informació en aquest enllaç.

Darrera actualització: 19.05.2020 | 14:53