Llum verda a la proposta d’ampliació del Parc del Montnegre i el Corredor

Dimecres, 3 de gener de 2018 a les 00:00

L’Ajuntament de Dosrius modifica lleugerament la proposta inicial presentada per la Diputació de Barcelona, després de dur a terme un procés de consulta i participació ciutadana amb tots els agents implicats en el projecte.

El Ple de l’Ajuntament de Dosrius va donar llum verda, el passat dijous 28 de desembre, a la proposta de modificació dels límits de l’Espai d’Interès Natural del Parc del Montnegre i el Corredor impulsada per la Diputació de Barcelona i que ha d’aprovar la Generalitat de Catalunya. L’aprovació es va dur a terme amb el vots a favor dels grups municipals d’ERC, LaPAC, PP i el regidor no adscrit Fidel Junyent; i les abstencions de PSC i el regidor no adscrit Joan Serra.

Un projecte de consens amb la implicació de la ciutadania

Després de presentar el projecte en audiència pública el passat 21 de setembre del 2017, el consistori ha dut terme al llarg dels darrers mesos i setmanes un procés participatiu i de consulta ciutadana on hi han pres part de forma activa els veïns i veïnes del municipi i els propietaris de les finques incloses en la proposta d’ampliació del Parc, amb l’objectiu d’obrir el procés als agents implicats, dotar-los de tota la informació necessària i escoltar el seu posicionament.

Fruit d’aquest procés i de les reunions tècniques i polítiques celebrades amb els agents implicats, l’Ajuntament va aprovar durant el darrer Ple municipal la modificació dels límits del Parc del Montnegre i del Corredor, incorporant lleugers canvis a la proposta inicial que es traslladaran a la Diputació de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya.

L’ampliació dels límits implica majoritàriament la zona de Canyamars

La Diputació de Barcelona proposa ampliar els límits de l’Espai d’Interès Natural del Parc del Montnegre i el Corredor amb l’objectiu d’ampliar les àrees de fauna, flora i el nombre d’hàbitats; representar tota la diversitat natural del Parc; potenciar la singularitat dels valors naturals de la zona; i combatre la fragilitat dels diferents espais. Així, la proposta també implica incloure nous termes municipals dins el Parc.

En el cas de Dosrius els canvis més substancials afecten la zona de Canyamars, amb la regularització dels límits de la vall de Can Rimbles i de la riera de Rupit, que actualment compten amb llacunes. En aquest sentit, també entraran a formar part del parc diverses finques forestals i agrícoles, masies històriques del terme municipal o el Pou de Glaç de Canyamars.

Darrera actualització: 03.01.2018 | 10:32