L’Ajuntament aposta per promocionar el compostatge domèstic i la correcta gestió dels residus

Dimecres, 30 de juny de 2021 a les 08:00

El consistori repartirà gratuïtament entre els veïns i veïnes compostadors domèstics. Per a sol·licitar-lo cal demanar cita prèvia a partir de l’1 de juliol a través del següent enllaç.

L’any 2020 Dosrius va recollir un total de 1.520,82 tones de fracció resta; i entre totes aquestes tones s’hi va detectar una important quantitat de residus que haurien d’haver estat destinats al procés de reciclatge de materials, en comptes d’haver estat llançats en els contenidors de resta.

En aquest sentit, la planta de tractament de residus del Maresme realitza un procés de triatge per rescatar materials reciclables de la fracció resta provinents de tota la comarca. Un procés costós que dificulta i encareix la gestió d’aquests residus. Amb tot, gràcies a aquest triatge l’any 2020 es van poder recuperar més de 780 tones de matèria orgànica que s’han destinat a bioestabilització i a producció de biogàs. També s’han recuperat 124 tones de materials reciclables, que van des d’envasos a paper, cartró, vidre, metalls no fèrrics, etc.

En el cas de Dosrius, de les 1.520,82 tones de fracció resta recollides el curs passat només 615 van ser correctament dipositades en aquests contenidors; el que representa un 40% del total. Per tot plegat, el reciclatge de la matèria orgànica segueix sent la gran assignatura pendent al nostre municipi per a realitzar una correcte gestió dels residus generats.

El compostatge domèstic, gran alternativa!

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Dosrius aposta per promocionar la correcta gestió dels residus; i ofereix com a gran alternativa a tots els veïns i veïnes per a la gestió més eficient i còmoda de la fracció orgànica el compostatge domèstic.

Mitjançant aquest procediment, tradicionalment realitzat a les poblacions rurals, es gestiona la matèria orgànica (restes “toves” de poda, aliments i similars) al mateix lloc on es genera, reduint així l’impacte ambiental de la gestió. Del compostatge se n’obté el compost, un fertilitzant natural útil per a jardineria i horticultura.

A més, a Dosrius la realització de compostatge domèstic dona dret a rebre una bonificació del 20% sobre la taxa del servei de recollida de residus.

Fes-te amb el teu compostador domèstic

Així, per tal de promoure el compostatge domèstic el consistori repartirà a la població compostadors domèstics. Per a aconseguir-ne un només cal sol·licitar cita prèvia a partir de l’1 de juliol mitjançant el següent enllaç.

El compostador s’entregarà gratuïtament a les dependències de l’Ajuntament en la data i hores de la cita; i es repartirà per ordre estricte de sol·licitud fins a esgotar existències.

Darrera actualització: 01.07.2021 | 08:57