Ajuntament Vell

Antiga masia (1691) del nucli històric de Dosrius. Va ser la Casa de la Vila fins a l'any 1974 i ara és un equipament municipal polivalent.

Edifici entre mitgeres en cantonada, de planta rectangular, consta de planta baixa i pis amb coberta de teula àrab a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana, la cantonada és de carreus de pedra granítica igual que els brancals de carreus i llindes de pedra dels buits conservats, les façanes estan revestides d’arrebossat i pintades de color blanc. La principal està composada segons dos eixos, el del costat de ponent, recentment transformat en un sol buit que abarca les dues plantes està tancat amb una reixa de planxa de ferro corten, calada amb petits buits quadrats. A la llinda del portal d’entrada hi ha la inscripció “ 16 IHS 91”, en referència a l'any de construcció (1691)

Originàriament l'Ajuntament Vell de Dosrius era una masia situada a a l’antiga Sagrera, àrea que envoltava l’església parroquial i que va ser l’inici del nucli medieval. Va ser seu de l’ajuntament fins a l’any 1974. L’edifici es correspon estilísticament i formal a les construccions pròpies del XVII.

A l’any 1991 es va fer una rehabilitació de l’edifici per deixar-lo en l’estat actual. Actualment és un equipament polivalent per a actes culturals i socials, espai per a les entitats del poble i també per a l'Arxiu Municipal de Dosrius.

Plaça de l’Església de Sant Iscle i Santa Victòria, s/núm. - 08319 Dosrius - Barcelona (Catalunya)
Horari:  
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 18.02.2022 | 07:36