LGTBIQ+

Les desigualtat i les discriminacions afecten a les persones Lesbianes, Gays, Transsexual, Bisexuals, Intersexuals o Queers, pel fet de no tenir una orientació heterosexual o una expressió o identitat de gènere que no va d’acord al sexe biològic.

El 28 de juny és el Dia Internacional per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI+). Els orígens d'aquesta efemèride els trobem en el 1969 quan la lluita per la igualtat de drets de la comunitat LGTBI+ va prendre embranzida com a resposta a la repressió policial patida el 28 de juny d'aquell any a Stonewall, Nova York.

Al llarg de la nostra història les persones que han sortit de la “norma” social i culturalment  establerta, han estat, sovint, assenyalades i estigmatitzades. Aquesta estigmatització no ha deixat de banda aquelles persones que no s’han definit ni sentit “còmodes” dins de l’expressió, identitat de gènere i orientació sexual normatives. Aquest fet ha comportat que moltes d’elles hagin patit incomprensió i discriminació per aquest motiu. El que avui coneixem com a LGTBIfòbia.

Davant d’aquesta situació, la lluita organitzada i històrica que han portat a terme els col·lectius de lesbianes, gais, trans, bisexuals, intersexuals i més, ha aconseguit que es fes un pas de gegant en la lluita contra la discriminació, sobretot  a nivell legal. Tot i que encara són moltes les tasques a fer per tal d’erradicar l’LGTBIfòbia i  garantir els drets de les persones LGTBI+, la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trangèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia,  aprovada pel Parlament de Catalunya, ha emplaçat i aportat noves eines per tal que, des de les administracions publiques, es pugui vetllar per garantir i preservar els seus drets. 

Si tens un infant transsexual, en aquesta web  trobaràs informació d’interès, des de contes infantils fins a documentals. 

 

Dia commemoratiu

Dia commemoratiu, 28 de juny.