Vols fer voluntariat a l’Arxiu Municipal de Dosrius? Suma’t al projecte “Xarxes” de recuperació de la història local i comarcal

Dimecres, 19 d'octubre de 2022 a les 13:00

Dijous 3 de novembre, a les 19 h, hi ha convocada una reunió informativa a la Sala de Plens de l’Ajuntament adreçada a totes les persones interessades en formar part de la iniciativa.

L’Arxiu Municipal de Dosrius s’ha adherit al projecte “Xarxes”, una iniciativa que té com a objectiu recuperar el patrimoni comarcal a partir de la digitalització de documents antics i construir, així, una xarxa social històrica. 

En aquest sentit, l’Arxiu Municipal busca la col·laboració de persones voluntàries, interessades en història local, que vulguin aportar el seu granet de sorra al projecte col·laborant en la lectura i transcripció de documents antics del municipi i participant en la recuperació de la història local de Dosrius.

Així, per a totes aquelles persones interessades en el projecte “Xarxes” l’Arxiu Municipal de Dosrius ha convocat pel pròxim dijous 3 de novembre una reunió informativa oberta a tota la població. La trobada tindrà lloc a la Sala de Plens a partir de les 19 h i hi intervindrà la Dra. Joana Maria Pujadas Mora, investigadora principal del projecte “Xarxes” i “Demodesigual”. 

Projecte “Xarxes”

Aquest projecte utilitza les tecnologies de visió per ordinador que permeten desenvolupar programes de reconeixement massiu de caràcters de lletra manuscrita i mecanoscrita per fer possible una transcripció automàtica o semiautomàtica dels documents digitalitzats. En el cas del “Xarxes”, el punt de mira són els padrons municipals antics

El projecte “Xarxes” l’ha desenvolupat la Universitat Autònoma de Barcelona i hi treballen diverses institucions, com ara el Centre de Visió per Computador, el Centre d’Estudis Demogràfics i l’Arxiu Comarcal del Maresme.
 

Darrera actualització: 18.10.2022 | 14:48