Vine a donar sang a Dosrius!

Dijous, 12 de novembre de 2020 a les 08:00

El 21 de novembre es podrà donar sang a la Sala de Plens de l’Ajuntament, de 17 a 21 h. Per a donar sang cal reservar cita prèvia al web donarsang.gencat.cat.

Dissabte 21 de novembre Dosrius acollirà una nova jornada de donació de sang. La Sala de Plens de l’Ajuntament es convertirà de 17 a 21 h en punt de recollida de sang en una nova iniciativa impulsada pel Banc de Sang i Teixits.

Per participar en la jornada de donació només cal ser major de 18 anys , pesar un mínim de 50 quilos i reservar cita prèvia al web donarsang.gencat.cat. El Banc de Sang i Teixits, a més, informa que per donar sang no cal estar en dejú i que a Catalunya es necessiten 1.000 donacions diàries per satisfer la demanda dels hospitals. Per això, el consistori encoratja els veïns a mostrar, un cop més, la seva solidaritat i altruisme.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la població pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Cal recordar, a més, que el coronavirus Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.
 

Darrera actualització: 11.11.2020 | 12:41