Tens problemes amb el senyal de TDT de casa teva?

Divendres, 1 de juny de 2018 a les 14:30

Els veïns i veïnes de Dosrius amb problemes en la recepció de la senyal de TDT als seus domicilis poden sol·licitar gratuïtament la resolució de les seves afectacions trucant al telèfon 900 833 999 o a través del web www.llega800.es.

Des del 2017, les operadores de telefonia mòbil ofereixen a Dosrius la  tecnologia anomenada 4G que pretén aconseguir connexions mòbils de molt alta velocitat, millorar la cobertura a l'interior dels edificis i assolir majors nivells de penetració geogràfica, en particular a les zones rurals.  Aquesta tecnologia utilitza les mateixes freqüències que la televisió, fet que podria provocar alguns problemes en la recepció del senyal de la TDT.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Dosrius informa que les operadores de telefonia han habilitat un servei per resoldre els problemes que hi puguin haver i minimitzar els efectes negatius d’aquest avenç tecnològic, i que el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme mitjançant la gestora ‘llega800’ s'encarregarà de solucionar gratuïtament qualsevol afectació en la recepció de la TDT motivada per les emissions de la tecnologia 4G.

Per tot això, els veïns i veïnes de Dosrius poden demanar, sense cap cost, que un tècnic de la gestora ‘llega800’ els  instal·li un filtre a l’antena trucant al telèfon 900 833 999 en horari de dilluns a dissabte de 9 h. a 22 h. Per a més informació, també podeu accedir al web www.llega800.es.

Millors prestacions de telefonia mòbil

La xarxa 4G a la banda 800MHz permet que la ciutadania gaudeixi de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G), amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i major extensió geogràfica.

El desplegament 4G s'emmarca en el que estableix el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d'abril de 2015 en què es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 de UHF) que fins llavors es feien servir per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com Dividend Digital. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

Darrera actualització: 01.06.2018 | 10:02