S’activa a Dosrius el nivell 3 del Pla Alfa per risc extrem d’incendis

Dissabte, 14 d'agost de 2021 a les 07:00

Des de l’Ajuntament es demana a tots els veïns i veïnes extremar les precaucions, complir les restriccions establertes i evitar i erradicar qualsevol risc d’incendi.

Dosrius és un dels municipis catalans que des d’aquest 14 d’agost entra al nivell 3 del Pla Alfa de protecció contra els incendis forestals a causa d’un dels episodis amb més perill d’incendi forestal dels últims anys. En concret, les temperatures extremadament altes que viurà Catalunya els propers dies conjuntament amb uns valors d’humitat relativa molt baixos, generaran un episodi de perill d’incendi forestal molt alt o extrem, un dels més elevats des de l’any 2003.

El Pla Alfa 3 és el grau més elevat d’actuació d’aquest procediment operatiu del cos dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, i la seva activació comporta l’aplicació de diverses mesures fins el pròxim 17 d’agost:

  • La suspensió, amb retorn a punt d’origen, de totes les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d’aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents.
  • La restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.
  • La suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 10 i les 20 hores, excepte pel que respecta a la recollida de fruita que resta exclosa d’aquesta restricció.
  • La suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals, excepte aquelles que autoritzi expressament el Servei Català de Trànsit.
  • La limitació de la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 10 hores i 20 hores.
  • La limitació de la circulació motoritzada en el medi natural. Aquesta limitació no serà d’aplicació als residents ni activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.

En les properes hores i dies és possible que per part de la Generalitat es dictin altres restriccions d’activitats en el medi natural. Per tot plegat, des de l’Ajuntament es recomana als veïns i veïnes extremar les precaucions i complir les mesures establertes.

 

Darrera actualització: 14.08.2021 | 07:35