Reunió entre l’Ajuntament i la Subdirecció General de Mines i Protecció Radiològica sobre la pedrera del Rocà

Dijous, 10 de novembre de 2022 a les 11:00

La trobada estava convocada pel consistori amb l’objectiu de donar resposta a les queixes veïnals.

Aquesta setmana l’alcaldessa de Dosrius, Sílvia Garrido, i el regidor d’Urbanisme, Pere Rovira, van mantenir una reunió de treball amb el subdirector general de la Subdirecció General de Mines i Protecció Radiològica, Eduard Vall, i el cap dels serveis tècnics de la Subdirecció General de Mines i Protecció Radiològica, Carles Tarrasón. 

La trobada tenia com a objectiu tractar conjuntament les queixes veïnals a causa de les vibracions produïdes per la detonació de les càrregues de la pedrera d’El Rocà.

Així, en aquesta reunió van quedar de manifest diferents qüestions:

  • Que a aquesta pedrera li queda per exhaurir el 50% dels seus metres cúbics que té concedits per la seva explotació dins la zona autoritzada.
  • Que totes les molèsties a causa de les tremolors de vidres són conseqüència de l’ona expansiva acústica, ja que les mesures sísmiques estan a mínims en relació a les autoritzades.

Per tot plegat, la Subdirecció General de Mines i Protecció Radiològica parlarà amb Km5 perquè els bancals d’explotació es girin uns graus i, així, l’ona expansiva no vagi dirigida a la zona de les cases. Aquesta mesura, però, no serà immediata; si bé aquestes molèsties acústiques s’aniran reduint progressivament.  
 

Darrera actualització: 10.11.2022 | 10:37