Resum del Ple municipal ordinari del 7 de juliol de 2022

Dijous, 7 de juliol de 2022 a les 09:33

Resum del Ple municipal ordinari del 7 de juliol de 2022

L’Ajuntament de Dosrius va celebrar el quart Ple municipal ordinari del 2022. La sessió es va celebrar per via telemàtica i la podeu recuperar de forma íntegra en aquest enllaç.

Durant la sessió es va aprovar els esborranys de les actes de la sessió ordinària del 7 d’abril de 2022 i de la sessió extraordinària i urgent del 26 de maig.  Es va assabentar a tots els grups municipals de la dació en compte de diversos assumptes.

Seguidament, s’aproven per unanimitat el calendari de les festes locals de l’any 2023, la xifra oficial d’habitants a data 1 de gener, l’aprovació inicial del Reglament de teletreball del personal de l’Ajuntament i del Reglament de Policia Local de Dosrius.

També es va aprovar per unanimitat l’increment retributiu del 2% del complement específic a tot el personal de l’Ajuntament. En canvi, hi va haver diverses modificacions de crèdit que es van aprovar per majoria absoluta, així com també es van resoldre les al·legacions presentades del grup municipal d’ERC contra una de les modificacions de crèdit dutes a ple en l’anterior sessió.

Pel que fa a la incoació de l’expedient d’implantació i establiment del servei municipal d’aigua potable a Can Canyamars, s’hi ha presentat dues esmenes, essent la primera desestimada i la segona aprovada per majoria absoluta. Finalment, la proposta s’aprova pels vots a favor del PSC i JxCAT, les abstencions d’ERC i SPD i el vot en contra de LaPAC-CUP.

A continuació, es debat el punt proposat pels serveis territorials que fa referència a l’arranjament d’una part de l’edifici de la Fàbrica de la Tortuga per al seu ús com a seu permanent de la brigada municipal d’obres i la declaració d’utilitat i necessitat d’ocupació dels terrenys afectats. Aquest punt queda aprovat per majoria absoluta amb els vots a favor del PSC i JxCAT i els vots en contra d’ERC, SPD i LaPAC-CUP.

També s’aprova, en aquest cas per unanimitat, l’aprovació provicional del Pla especial en sòl no urbanitzable per un centre sanitari d’investigació i tractament d’addiccions a Mas Mia.

Es debaten les següents mocions presentades pels grups:

  • Moció presentada pel grup municipal d’ERC, per aclarir els fets de l’espionatge contra el moviment independentista català (aprovat per majoria absoluta: a favor ERC, JxCAT, SPD, LaPAC-CUP; en contra PSC)
  • Moció presentada pels grups municipals ERC, SDP i LaPAC-CUP, per incorporar la xarxa i el servei d’abastament d’aigua en baixa de Can Canyamars al servei de la resta del municipi de Dosrius (es presenta esmena i s’aprova la proposta esmenada per unanimitat)
  • Moció presentada pel grup municipal d’ERC, per demanar al Govern Espanyol, el finançament del reforç Covid escolar (s’aprova per unanimitat)
  • Moció presentada pel grup municipal d’ERC per a la construcció de la biblioteca Esteve Albert i Corp i establiment del servei bibliotecari al municipi de Dosrius (es desestima: a favor ERC, SPD, LaPAC-CUP; en contra PSC i JxCAT)
  • Moció presentada pel grup municipal de LaPac-CUP per l’aigua pública a Dosrius (es desestima: a favor ERC, SPD, LaPAC-CUP; en contra PSC i JxCAT)
  • Moció presentada pel grup municipal SDP, per defensar els interessos dels nostres veïns envers l’activitat de la cantera KM5 Internacional SL (es presenta esmena i s’aprova la proposta esmenada per unanimitat)

Abans de donar per acabada la sessió es dona pas als precs i preguntes.

Darrera actualització: 13.02.2023 | 10:16