Pressupost Municipal 2021: més inversió i més despesa social

Divendres, 1 de gener de 2021 a les 00:00

Els comptes generals de la corporació creixen en un 11% i inclouen un augment de la partida de Serveis Socials per a fer front als efectes de la Covid-19, així com més d’un milió d’euros per a executar diferents inversions als tres nuclis; entre elles, l’arranjament de l’edifici de La Tortuga.

El Ple de l’Ajuntament de Dosrius ha donat llum verda al nou pressupost municipal per al 2021. Els comptes, que ascendeixen fins als 6.806.984€, van ser aprovats amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC i JxCAT), l’abstenció d’ERC i els vots en contra dels grups municipals Som del Poble i La PAC-CUP.

Lluís Farrerons, regidor d’Hisenda, destaca que “des de l’Ajuntament afrontem aquesta crisi provocada per la pandèmia de Covid-19 sense haver de sotmetre als nostres veïns i veïnes a més pressió fiscal, i amb la possibilitat de seguir garantint a la població noves línies d’ajut que els ajudin a minimitzar l’impacte d’aquesta pandèmia. No escatimarem recursos a l’hora d’ajudar a aquelles persones i famílies que ho necessitin”.

En la mateixa línia, Sílvia Garrido, alcaldessa de Dosrius, avança que “amb el romanent de tresoreria que disposem i amb les inversions que hem anat aprovant al llarg dels darrers mesos apostem de forma decidida per a continuar creant nous llocs de treball al nostre municipi que ens permetin dinamitzar l’activitat laboral i comercial als tres nuclis i minimitzar l’impacte que està suposant aquesta pandèmia”.

L’Àrea de Serveis Socials es reforça amb nous recursos per a fer front a la pandèmia

El pressupost municipal per al 2021 creix en un 11% respecte el de 2020, que ascendia fins als 6.108.836€. Aquest increment permetrà, entre d’altres, consolidar l’Àrea de Serveis Socials com un dels principals referents municipals per als veïns i veïnes a l’hora de combatre els efectes de la pandèmia.

Així, per al 2021 augmenten en 17.000€ els ajuts a famílies, que es complementaran amb les diferents línies de subvencions endegades per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. A més, també s’apuja la partida de suport en l’àmbit de la família en 3.000€. Cal recordar que el 2020 la Regidoria de Serveis Socials va proporcionar més de 200 atencions i recursos a tots aquells veïns i veïnes del municipi més vulnerables per a pal·liar els efectes socials i econòmics de la Covid-19.

Mentrestant, per a fer front a la pandèmia el consistori també ha previst per enguany un augment de la partida destinada a la neteja i desinfecció dels diferents equipaments de titularitat municipal.

Noves inversions per a seguir garantint el creixement del municipi

L’Ajuntament destinarà enguany un total d’1.084.207€ a realitzar diferents actuacions de millora a Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far. Aquesta xifra representa un increment del 76,17% respecte l’any 2020.

La principal inversió per al nou curs serà l’arranjament de l’edifici de La Tortuga. En aquest sentit, el consistori invertirà 450.000€ per a donar compliment pròximament a un dels projectes urbanístics més estratègics de l’actual mandat: transformar aquest històric edifici de la vila -actualment en desús- en un nou equipament obert a tots els veïns i veïnes des d’on es prestaran diferents serveis i recursos municipals.

Així, l’arranjament de la fàbrica de La Tortuga serà la principal inversió de l’Ajuntament per al 2021 i se sumarà a d’altres actuacions com:

  • Arranjament dels camins municipals malmesos pel temporal Glòria (18.451€).
  • Asfaltat de carrers (40.000€).
  • Tractament de la vegetació de les parcel·les municipals, que a partir del 2021 s’hauran d’adequar per a adaptar-les a la nova normativa (10.000€).
  • Sub-fase 3 del projecte d’urbanització de Can Canyamars (302.527€).
  • Modificacions de senyalització a Can Massuet del Far per a resoldre el dèficit existent actualment (10.000€).
  • Cablejat i adaptació de la fibra òptica als edificis municipals (6.000€).
  • Condicionament climàtic i nova ventilació a les escoles (10.000€).
  • Adquisició de plaques fotovoltaiques a Can Batlle (46.860€).

Finalment, en l’àmbit de la seguretat el 2021 també s’augmentarà la plantilla de la Policia Local amb un nou agent. Cal recordar que el 2020 també es va incorporar a la Policia Local de Dosrius un altre agent policial.

 

 

 

Darrera actualització: 22.02.2021 | 11:32