Per Nadal torna el Cant de la Sibil·la

Dimecres, 22 de desembre de 2021 a les 00:00

Divendres 24 de desembre l'església de Sant Esteve de Canyamars acollirà a partir de les 19.15 h la representació d'aquest cant medieval a càrrec de la formació “4notesclub”.

El grup “4notesclub”, integrat per les veus de quatre contralts, oferirà aquesta setmana a Canyamars la seva adaptació del Cant de la Sibil·la; un cant d’origen medieval declarat patrimoni immaterial de la humanitat l’any 2010.

L’actuació, organitzada per l’Ajuntament de Dosrius amb la col·laboració de la Parròquia de Dosrius, tindrà lloc divendres 24 de desembre a les 19.15 h a l’església de Sant Esteve de Canyamars; tot just abans de la tradicional Missa del Gall. El Cant de la Sibil·la a càrrec de “4notesclub” combina dues versions d’aquest cant tot refonent partitures del 1.583 trobades a Barcelona amb d’altres del convent de la Concepció de Palma de Mallorca del segle XXIV.

El Cant de la Sibil·la, a més, anirà acompanyat d’una acurada posta en escena que, aprofitant l’escenari de l’església, transportarà a tots els assistents a les èpoques en que la nit de Nadal les Sibil·les cantaven a totes les esglésies durant la Missa del Gall les profecies apocalíptiques que anunciaven la segona vinguda de Crist pel Judici Final.

El consistori convida els veïns i veïnes a gaudir d'aquesta original proposta, així com de les diferents activitats nadalenques que es duran a terme al llarg de les properes setmanes; i recorda que en tot moment caldrà complir les mesures de seguretat, restriccions i recomanacions decretades per les autoritats sanitàries per la pandèmia de Covid-19.

 

Darrera actualització: 22.12.2021 | 11:05