Participa en la primera jornada de donació de sang de l’any. Comptem amb tu!

Dimarts, 9 de març de 2021 a les 08:00

Diumenge 14 de març es podrà donar sang a l’Ajuntament de 10 a 14 h.

L’Ajuntament de Dosrius i el Banc de Sang i Teixits organitzen una nova jornada de donació de sang -la primera del 2021- el pròxim diumenge 14 de març. La donació tindrà lloc de 10 a 14 h al consistori i comptarà amb la col·laboració directa dels alumnes de tercer del Servei Comunitari de l’Institut Els Roures, que han editat un vídeo especial per a animar a tots els veïns i veïnes a donar sang

I és que cal recordar aquest tipus d’iniciatives són importants per tal que les reserves de sang i teixits augmentin i perquè la donació de sang és necessària i indispensable pels centres hospitalaris.

Mesures preventives enfront la Covid-19

El Banc de Sang ha extremat les mesures de prevenció i seguretat a l’hora de donar sang per adaptar-se a la pandèmia de la Covid-19. Els donants s’hauran de rentar les mans, tindran a la seva disposició un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, es prendrà la temperatura de tots els donants, i serà obligatori l’ús de guants i mascareta, entre d’altres.

Així, les persones que s’adrecin el 14 de març a l’Ajuntament de Dosrius a donar sang hauran de tenir en compte les següents mesures:

  • Reservar hora a gencat.cat per evitar aglomeracions.
  • Mantenir en tot moment la distància de seguretat establerta.
  • Només arribar, us heu de rentar les mans.
  • Portar sempre la mascareta posada.

Els donants han de tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilograms i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any, mentre que els homes un màxim de quatre i entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Com a mesura de seguretat, abans de la donació, es fa una entrevista mèdica en què es mira la pressió del donant i el nivell d’hemoglobina.

A més, és important destacar que les persones que hagin patit Covid-19 o hagin estat en contacte amb algú que l’ha patit, han d’esperar un mes per poder donar.

 

Darrera actualització: 09.03.2021 | 08:22