Obre el període de sol·licitud d’autoritzacions de crema en terrenys forestals

Dimecres, 28 d'octubre de 2020 a les 13:00

Tots els veïns i veïnes que tinguin previst fer foc per cremar restes de jardí o focs d’esbarjo durant el període comprès entre el 16 d’octubre de 2020 i el 14 de març de 2021, ho hauran de comunicar prèviament a l’Ajuntament de Dosrius o a través del portal web.gencat.cat/ca/tramits/.

L’Ajuntament de Dosrius informa els veïns i veïnes que ja es poden començar a sol·licitar al consistori les autoritzacions de crema mitjançant la ‘Comunicació de Crema’, el document que totes les persones han de disposar per fer cremes o focs d’esbarjo com a mesura de prevenció d’incendis forestals.

La ‘Comunicació de Crema’ l’han de sol·licitar tots els propietaris de finques que vulguin realitzar cremes de jardí o focs d’esbarjo, i el tràmit no té cap cost per als veïns i veïnes. Les persones interessades en sol·licitar l’autorització poden fer-ho presencialment a l’OAC (Oficina d’Atenció al Ciutadà) de l’Ajuntament de Dosrius o per via telemàtica a través de la seu electrònica del consistori.

A més, el Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha creat un nou tràmit per a ciutadans i empreses, que des d'ara, també poden tramitar autònomament les seves comunicacions de crema individuals de forma telemàtica, a través del portal web.gencat.cat/ca/tramits/. L'objectiu d'aquest nou tràmit és facilitar que la ciutadania no s'hagi de desplaçar per a tramitar les seves comunicacions, que a partir d'ara pot dur a terme per internet des de casa, fins i tot mitjançant el sistema d’identificació idCAT Mòbil.

Amb aquesta iniciativa es pretén esponjar l’atenció presencial i millorar el servei a la ciutadania. Amb tot, les persones que ho desitgin podran seguir adreçant-se a l’Ajuntament de Dosrius per a presentar les seves comunicacions, com fins al moment.

Darrera actualització: 28.10.2020 | 10:09