Oberta la convocatòria d’ajuts al lloguer per a persones de 36 a 64 anys

Dimecres, 17 d'abril de 2024 a les 00:00


La presentació de sol·licituds es mantindrà oberta fins al 10 de maig

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya acaba de fer públic un nou ajut al lloguer  o preu de cessió d’un habitatge o habitació per al 2024 per aquelles persones titulars d’un contracte de lloguer que tinguin entre 36 i 64 anys (a data 26 de febrer de 2024). Les persones interessades ja poden presentar la seva sol·licitud per accedir a l’edició 2024 dels ajuts de lloguer. El termini finalitza a les 14 h del 10 de maig.

Per accedir-hi, cal –entre altres requisits– que l’habitatge o habitació llogada per la qual es demana l’ajut sigui la residència habitual i el preu de l’arrendament sigui igual o inferior als 900 euros mensuals en el cas d’un habitatge o els 450 €/mes si es tracta d’una habitació. A més, la unitat de convivència ha de tenir una font regular d’ingressos que no superi els 24.301,58 €. Els ingressos a acreditar en aquesta convocatòria són els corresponents a l’exercici 2022.

En aquest document podeu consultar tots els requisits i la documentació perquè les persones d’entre 36 i 64 anys puguin presentar la sol·licitud d’ajuts al lloguer.

Com fer la sol·licitud?

Per internet (és necessari idCAT mòbil). Es pot fer de forma online a través del web del Consell Comarcal del Maresme. El tràmit s’ha de fer a Instància/tràmit amb l’Oficina d’Habitatge. També es pot fer de forma online a través del web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Presencialment a les Oficines del Consell Comarcal del Maresme de 9 a 14 h sense cita prèvia.  S’ha d’aportar la sol·licitud de l’Ajut degudament complimentada juntament amb el contracte de lloguer, tots els rebuts de lloguer pagats de l’any 2024, la sol·licitud de la transferència bancària signada i/o certificat de titularitat bancària o document equivalent i la declaració responsable d’ingressos si s’escau.

Darrera actualització: 17.04.2024 | 09:50