Molt bona acollida del Punt Lila durant les festes majors d’aquest 2022

Dimecres, 26 d'octubre de 2022 a les 08:00

El servei es va prestar durant les tres nits joves de les festes majors de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far. Durant les diferents nits joves no es va detectar cap agressió ni incidència. 

Amb l’objectiu de prevenir els abusos i atendre a les persones que poguessin patir una agressió sexista, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Dosrius va instal·lar enguany a les festes majors de Canyamars (29 de juliol), Dosrius (27 d’agost) i Can Massuet del Far (23 i 24 de setembre) un Punt Lila.

El Punt Lila va oferir durant aquests tres esdeveniments informació i assessorament a la ciutadania en la prevenció de situacions de violència masclista o LGTBIfòbiques, i també estava preparat per a acompanyar les possibles víctimes d’agressions perquè tothom pogués gaudir de la festa amb seguretat, llibertat i respecte. Era, per tant, un espai d’informació, assessorament i, si cal, d’activació del circuit d’actuació en cas d’agressió.

A cada Punt Lila hi havia un equip format per dues persones formades prèviament i que també van estar presents durant tots els actes de Festa Major per fer prevenció i sensibilitzar sobre les actituds sexistes i les violències de gènere. A més, el Punt Lila comptava amb un protocol d’actuació en cas d’haver de realitzar una atenció davant d’un presumpte cas d’agressió sexual, mobilitzant els recursos necessaris per atendre la víctima. Així, el Punt Lila també va incorporar material de sensibilització i avituallament.

A nivell general cal destacar que el Punt Lila va tenir una molt bona acollida per part dels usuaris i usuàries i una correcta coordinació amb la Policia Local i amb les comissions de festes. A més, moltes persones van interessar-se pel Punt Lila i van voler aclarir-ne les funcions, i un cop sabien perquè servia, agraïen el servei. 

Durant les diferents nits joves també cal apuntar que no es va detectar cap agressió ni incidència; i que se’n van interessar tant dones com dones de tots els grups d’edat.

Darrera actualització: 24.10.2022 | 10:40