Més de 40 donacions en la primera jornada de recapta de sang del 2021

Dilluns, 15 de març de 2021 a les 22:00

L’Ajuntament agraeix la implicació de tots els veïns i veïnes que van prendre part d’una nova jornada de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits.

L’Ajuntament de Dosrius va acollir el diumenge 14 de març la primera jornada de donació de sang del 2021 al municipi, en una acció impulsada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració directa del consistori i dels alumnes de tercer del Servei Comunitari de l’Institut Els Roures, que van editar un vídeo especial per a animar a tots els veïns i veïnes a donar sang

Des de les 10 a les 14 h es van realitzar un total de 45 donacions –entre elles, de quatre persones que donaven sang per primer cop-. També es van produir quatre oferiments més de persones que volien donar sang però no van poder fer-ho perquè no complien amb els requeriments necessaris. L’Ajuntament valora molt positivament la participació, felicita els veïns i veïnes pel seu gest altruista i els convida a col·laborar en properes campanyes.

Com és la donació de sang en temps de Covid-19?

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la població pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

 

 

Darrera actualització: 15.03.2021 | 20:35