L’arranjament de les franges perimetrals contra incendis ja es troba en la seva recta final

Dimarts, 13 de desembre de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament vol agrair a tots els veïns i veïnes la seva col·laboració directa per a garantir en tot moment una execució òptima d’aquests treballs.

Al llarg dels pròxims dies és previst que l’Ajuntament doni per acabats els treballs forestals de les franges de protecció contra incendis als nuclis Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far. L’objectiu d’aquesta actuació, iniciada a finals del mes d’octubre, és millorar la seguretat de les persones, habitatges i infraestructures, i disminuir el risc de propagació d’un incendi.

Aquests treballs s’estan executant en el marc del Pla de prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions i nuclis de població (PPI) dels nuclis de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far, en els quals es compleix l'establert a la Llei 5/2003, de 22 d’abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestal.

Les franges de protecció contra incendis -d’un mínim de 25 metres d’amplada, lliures de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida- són bàsiques per a la protecció de les urbanitzacions en cas d’incendi forestal, oferint una escut capaç de retardar o impedir l’arribada del foc al nucli urbanitzat. 

Així, aquestes infraestructures serveixen per mitigar l'acció d'un foc provinent de la zona forestal i faciliten les tasques d'extinció; salvaguardant, d'aquesta manera, els nuclis habitats i les persones. D’altra banda, aquestes franges també han de prevenir l'avanç d'un incendi originat dins mateix d’un nucli habitat i evitar-ne la propagació cap a la massa forestal.
 

Darrera actualització: 13.12.2022 | 13:40