L’Ajuntament renovarà l’enllumenat exterior per a reduir les emissions de CO2 i millorar l’eficiència energètica

Dimecres, 21 de juliol de 2021 a les 08:00

Un cop finalitzi el projecte, que s’executarà majoritàriament a Can Massuet del Far, es preveu un estalvi del consum energètic del 50%.

El pròxim 8 d’agost l’Ajuntament de Dosrius és previst que doni el tret de sortida a les obres del projecte de renovació de l’enllumenat exterior del municipi, un dels plans estratègics de l’actual mandat en matèria de transició energètica. L’objectiu d’aquests treballs és substituir les lluminàries existents per d’altres amb tecnologia LED amb la finalitat d’actualitzar i modernitzar el sistema d’enllumenat municipal, incrementar el rendiment de les instal·lacions elèctriques i contribuir a la reducció d’emissions de CO2.

Joan Ribes, regidor de Serveis Generals, assegura que “volem fer de Dosrius un municipi exemplar en la lluita contra l’emergència climàtica i en l’adopció de noves tecnologies més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient i més eficients per als nostres veïns i veïnes”. Joan Ribes, a més, explica que “si volem suscitar entre els veïns i veïnes una petita dosi de reflexió i conscienciació sobre la despesa energètica, cal, primer, que des de les administracions en donem exemple”.

Per la seva part, Lluís Farrerons, regidor de Promoció Econòmica, destaca que “aquestes lluminàries tenen una garantia de 10 anys. Amb l’estalvi energètic que representaran, en només cinc anys ja haurem recuperat la inversió que farem”.

El projecte, que compta amb una inversió aproximada de 216.000€, és previst que s’allargui fins a al mes de setembre i serà executat per Boquet, empresa de manteniment de l’Ajuntament de Dosrius. En total se substituiran 911 lluminàries, la majoria a Can Massuet del Far, i un cop finalitzats els treballs es preveu un estalvi en el consum energètic del 50%.

Darrera actualització: 22.07.2021 | 11:13