L’Ajuntament instal·la nous radars de control de velocitat als tres nuclis

Dijous, 18 de març de 2021 a les 11:00

L’objectiu d’aquests sistemes és recollir dades de volum de trànsit i de velocitat dels vehicles per tal de millorar la seguretat viària al municipi.

L’Ajuntament ha posat en funcionament recentment nous radars de control de velocitat en diferents punts de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far; i des d’aquesta setmana ja es disposa de les primeres dades que es van enregistrar en tots tres nuclis del 5 al 9 de març.

En aquest sentit, les dades que s’han recopilat indiquen el nombre de vehicles que han circulat diàriament per la via (tant el nombre d’entrades com de sortides) i les velocitats mitja i màxima que s’han enregistrat. I tot, amb l’objectiu de millorar la seguretat viària al municipi.

Joan Ribes, regidor de Serveis Generals, i Lluís Farrerons, regidor de Seguretat, expliquen que “aquestes dades ens permetran fer més efectiva la tasca de vigilància que duu a terme la Policia Local i valorar la posada en marxa de mesures per eliminar l’excés de velocitat”; i avancen que “a partir dels primers resultats que hem obtingut hem pogut comprovar com, si bé la majoria de conductors respecten els senyals de trànsit, encara hi ha gent que supera amb escreix els límits de velocitat permesos, posant en risc així la seva seguretat i la dels demés. La seguretat vial és cosa de tots i hem de posar fre a aquest tipus de conductes negligents”.

Entre les principals dades recollides pels radars de control de velocitat als tres nuclis (en aquests moments només es tenen recopilades les de Dosrius i Canyamars, pendents de disposar de les de Can Massuet del Far) destaquen:

  • Diàriament circulen pel centre de Dosrius una mitjana de 3.000 vehicles; una xifra que disminueix notablement durant els diumenges.
  • A Dosrius s’han detectat velocitats màximes entre els 82 i els 90 km/h.
  • Per Canyamars hi circulen diàriament una mitjana de 630 vehicles.
  • A Canyamars s’han detectat velocitats màximes entre els 81 i els 110 km/h.
Darrera actualització: 18.03.2021 | 08:15