L’Ajuntament i l’Associació d’Amics dels Animals de Dosrius reforcen el seu compromís en la protecció dels animals domèstics i abandonats

Dijous, 5 de juliol de 2018 a les 17:00

El consistori i l’entitat dosriuenca han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de seguir combatent de forma efectiva el maltracte animal i l’abandonament, fomentar l’adopció i sensibilitzar la població sobre la tinença d’animals.

Dijous 5 de juliol l’Ajuntament de Dosrius i l’Associació d’Amics dels Animals de Dosrius (AAAD) van signar un acord de col·laboració, amb vigència fins al 31 de desembre de 2018, que permetrà renovar la participació del consistori en les activitats que l’entitat dugui a terme al municipi en matèria de protecció i recollida dels animals, acolliment i foment de l’adopció dels gossos abandonats o perduts, la realització de campanyes de sensibilització, i la localització dels propietaris d’animals recollits al llarg d’enguany. La firma del conveni va anar a càrrec de l’alcalde Marc Bosch i de la presidenta de l’AAAD, Amalia Gutiérrez.

Amb aquest acord, l’Ajuntament destinarà a l’entitat dosriuenca aquest 2018 una subvenció de 18.000€ per al desenvolupament d’aquelles accions i projectes impulsats des del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Dosrius encaminats a combatre de forma efectiva el maltracte animal i l’abandonament, fomentar l’adopció, i sensibilitzar la població sobre la tinença d’animals.

Així mateix, el consistori es compromet a confiscar els animals de companyia que presentin indicis de maltractament i/o tortura i a fer un seguiment dels gossos adoptats des del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia del Maresme (CAACM) a fi de controlar l’obligació de registrar-los al Cens Municipal d’Animals de Companyia i, si s’escau, l’obligació de disposar de la llicència de tinença i conducció de gossos potencialment perillosos.

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, posa en valor la tasca de l’entitat i dels seus membres i assegura que “la ciutadania juga un rol molt important per contribuir a garantir una plena convivència entre animals i persones que beneficiï a tothom”. En aquest sentit, el consistori fa una crida a les persones interessades a sumar-se com a voluntaris a aquesta associació que vetlla pel benestar i la integritat dels animals.

En paral·lel, el conveni també posa l’accent en el control de la població felina salvatge present a la via pública i en el manteniment en bones condicions, d'higiene salut i alimentació les colònies de gats feréstecs. És per això que l’Ajuntament i l’AAAD aposten, des de fa temps, per l’impuls a la vila de colònies de gats salvatges controlades, que permeten mantenir una població demogràficament estable -evitant la proliferació descontrolada- i garanteixen un control adequat del seu estat de salut, evitant així potencials riscos de contagi de malalties a les persones.

Darrera actualització: 05.07.2018 | 15:56