L’Ajuntament i el Departament d’Interior parlen dels avenços en matèria de seguretat al municipi

Dimecres, 26 de febrer de 2020 a les 00:00

El nombre de robatoris a Dosrius, Can Massuet del Far i Canyamars, així com al conjunt del Maresme, s’ha reduït progressivament al llarg dels darrers mesos gràcies al treball conjunt entre els ens locals, els cossos policials i la Generalitat de Catalunya.

Dimarts 25 de febrer el Consell d’Alcaldes, l’òrgan consultiu del Consell Comarcal del Maresme del qual en formen part els alcaldes i alcaldesses dels 30 municipis de la comarca -entre ells, Dosrius-, va mantenir un reunió de treball amb el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, i amb el director general del cos de Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, per tal de tractar els problemes de seguretat al Maresme i abordar les línies a seguir.

A la trobada hi van prendre part en representació de l’Ajuntament de Dosrius l’alcaldessa, Sílvia Garrido, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Farrerons, que recorden els avenços en matèria de seguretat que s’han assolit a Dosrius, Can Massuet del Far i Canyamars al llarg dels darrers mesos i que han permès reduir progressivament el nombre de robatoris en domicilis en tots tres nuclis. Una tendència a la baixa que també s’ha experimentat en el conjunt de la comarca.

En aquesta línia, l’alcaldessa Sílvia Garrido posa en valor “la tasca diària i ingent que duu a terme la nostra Policia Local per a vetllar i garantir la seguretat i el benestar de tots els nostres veïns i veïnes” i recorda que “des de l’Ajuntament seguim treballant per a poder intensificar encara més l’excel·lent feina que els agents realitzen al servei de la ciutadania”.

Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Farrerons, assegura que “a Dosrius i al conjunt de la comarca estem fent una bona feina i estem assolint els objectius de seguretat que ens vàrem marcar” i destaca “el compromís del conseller amb el Maresme i la comunicació i la col·laboració constants que des dels ajuntament mantenim amb la Policia Local, amb Mossos d’Esquadra i amb el Departament d’Interior per tal d’afrontar conjuntament un problema, el dels robatoris en domicilis, que afecta de forma generalitzada a tota la comarca”.

Policia Local i Mossos d’Esquadra traslladaran als veïns consells de seguretat

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Dosrius acollirà divendres 6 de març, a partir de les 18 h, una xerrada informativa sobre els principals consells de seguretat davant de robatoris a l’interior dels domicilis. La sessió anirà a càrrec de la Policia Local i del cos de Mossos d’Esquadra i compta amb la col·laboració del consistori.

L’objectiu principal d’aquesta trobada, oberta a tota la ciutadania, és incidir en el paper clau que desenvolupa la col·laboració ciutadana en l’agilització de la tasca i la resposta policial i en la detecció i prevenció de possibles casos de robatori.

La xerrada informativa s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de nodrir amb noves actuacions de sensibilització ciutadana el pla d’accions executat per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre el territori per tal de detectar i prevenir els robatoris.

L’Ajuntament treballa en la reestructuració i optimització dels recursos de la Policia Local

El Pressupost Municipal de 2020 aprovat per l’Ajuntament de Dosrius preveu la incorporació d’un/a nou/va agent, una contractació que s’emmarca en la conversió, per part del consistori, de la plaça de vicesecretari/a actualment no coberta. La nova incorporació arriba acompanyada, a més, de la consolidació de dues places d’agents i del relleu efectuat recentment en la Direcció del cos policial municipal, que ha permès l’arribada d’un nou sergent amb llarga experiència i trajectòria en tasques de direcció policial.

 

Darrera actualització: 26.02.2020 | 13:22