L’Ajuntament habilita un desfibril·lador extern automàtic al Casal del Far (Covasa)

Dijous, 30 de març de 2023 a les 13:00

Aquest equip se suma als vuit dispositius DEA que ja hi ha desplegats en diferents punts de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far. Aquests desfibril·ladors estan preparats per a ser utilitzats per qualsevol persona en cas d’emergència davant d’una aturada cardíaca.

Dosrius segueix refermant la seva condició de vila cardioprotegida. L’Ajuntament ha instal·lat aquest mes de març un desfibril·lador extern automàtic (DEA) al Casal del Far (Covasa), amb l’objectiu que qualsevol usuari i vilatà en pugui fer ús ràpidament en cas d’emergència davant d’una aturada cardíaca. 

Aquest nou equip se suma als vuit que ja hi ha desplegats en diferents punts de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far. En aquest sentit, pròximament, el consistori publicarà un mapa amb la localització de tots els DEA habilitats al municipi. 

El nou dispositiu DEA està ubicat a l’exterior del Casal del Far (Covasa), disposa d’un punt de llum i està connectat al telèfon d’emergències 112. Es troba a sota de la porxada del casal, en un lloc ben visible. L’equip, a més, és lleuger i senzill d’utilitzar, de forma que la majoria de persones poden realitzar les maniobres de reanimació necessàries davant d’un cas d’aturada cardíaca sense necessitat de formació prèvia.

El desfibril·lador extern permet analitzar el ritme cardíac, identificar les arrítmies mortals que requereixen de desfibril·lació i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat. Un cop connectat, el desfibril·lador proporciona instruccions sonores a qui el fa servir. L’aparell avalua les constants vitals i mai fa una descàrrega si no és necessària.

Les aturades cardíaques constitueixen un important problema de salut pública i poden afectar qualsevol persona i de forma inesperada. Davant d’aquestes situacions, l’inici precoç de la reanimació cardiopulmonar i la ràpida desfibril·lació en un màxim de 10 minuts milloren l’índex de supervivència en més d’un 70%, i d’aquí la importància de disposar de desfibril·ladors accessibles a tothom.
 

Darrera actualització: 29.03.2023 | 18:08