L’Ajuntament desplegarà mesures d’ajuda a la població i al teixit comercial per a mitigar els efectes socials i econòmics del coronavirus

Divendres, 20 de març de 2020 a les 00:00

Entre les diferents accions proposades per part de l’equip de govern hi ha la paralització de la liquidació de taxes, tributs i pagaments de deutes. Finalitzat l’estat d’alarma, es facilitarà al màxim el seu pagament.

Dos dels sectors més afectats per la crisi sanitària del coronavirus són les famílies i veïns i veïnes i els establiments comercials de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far, a causa de les restriccions de mobilitat i a les mesures de confinament decretades pels governs català i espanyol per a frenar la propagació del covid-19; que entre d’altres, estableixen el tancament de tots els establiments que no ofereixen productes de primera necessitat, així com restaurants, cafeteries, bars, locals lúdics i espais esportius.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Dosrius està amatent i treballa per a estudiar detingudament l’impacte social i econòmic directe que l’estat d’alarma generarà i poder desplegar diferents mesures encaminades a mitigar aquests efectes negatius, a mantenir el dinamisme i l’activitat del teixit productiu i a evitar la pèrdua de llocs de treball.

D’aquesta manera, pel fet que durant el primer semestre de l’any es concentra el gruix de cobrament de tots els impostos, entre les accions que desplegarà l’equip de govern hi ha:

  • No es liquidarà la taxa de l’Escola Bressol Municipal La Caseta del Bosc de Can Martorell durant  el període en el qual no s’ofereixi el servei a les famílies.
  • No es cobrarà la part proporcional de la taxa d’escombraries comercials als establiments que han hagut de tancar a conseqüència de la situació d’excepcionalitat.
  • Es paralitzarà l’emissió de liquidacions i preus públics i s’estudiarà la possibilitat de modificar els terminis de pagament en aquells impostos domiciliats, com l’IBI, que gaudeixen de fraccionament.
  • S’allargaran els terminis per les actuacions relacionades amb els deutes tributaris per tal que es minimitzi l’afectació dels expedients per l’aplicació de l’estat d’alarma.
  • S’està estudiant la possibilitat de modificar el calendari fiscal per ajornar la data de pagament d’alguns impostos municipals.
  • S’està treballant en un pla individualitzat per l’ajornament o fraccionament dels tributs municipals, sense recàrrecs.

Sílvia Garrido, alcaldessa de Dosrius, assegura que “des de l’administració hem de ser capaços de protegir la nostra població i les nostres empreses i negocis amb un escut social i econòmic que els permeti garantir el seu benestar i reactivar la seva activitat amb les màximes garanties possibles un cop superada aquesta aturada forçosa”.

Darrera actualització: 20.03.2020 | 10:11