L’Ajuntament de Dosrius obté el Segell InfoParticipa

Dijous, 12 de maig de 2022 a les 08:00

El consistori obté aquesta distinció que premia la transparència de la pàgina web municipal, amb un 92% de compliment dels 52 indicadors establerts.

El Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va atorgar el passat dilluns 9 de maig la distinció del Segell InfoParticipa 2021 a l’Ajuntament de Dosrius. L’acte d’entrega del reconeixement es va portar a terme a les instal·lacions de la Universitat Autònoma de Barcelona i va comptar amb la presència de l’alcaldessa Sílvia Garrido i del regidor de Noves Tecnologies i Transparència, Joan Ribes.

Així, la pàgina web municipal www.dosrius.cat ha estat distingida com una de les més transparents de Catalunya. En concret, el consistori dosriuenc ha obtingut un 92% de compliment dels 52 indicadors establerts. Cal destacar, a més, que només 136 dels 947 ajuntaments han aconseguit el segell. 

El reconeixement premia l’empenta i l’esforç dels equips tècnics i polítics de l’Ajuntament de Dosrius per a mostrar la informació a la ciutadania d’una manera clara i entenedora. Sílvia Garrido, alcaldessa de Dosrius, destaca que “estem molt contents per aquesta concessió. Hi hem estat treballant de valent i s’ha fet un esforç molt gran per part dels treballadors i treballadores del nostre consistori per a obtenir aquesta puntuació. Vull aprofitar per donar-los les gràcies públicament. Ara, doncs, ens pertoca posar en valor aquest èxit i seguir treballant en la mateixa línia”.

En aquest sentit, des de l’any 2016 la progressió ha estat clarament ascendent pel que fa al compliment dels indicadors del Segell InfoParticipa:

 

Què és la iniciativa InfoParticipa?

És un projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona amb l’objectiu de fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals catalanes. 

Anualment, l’equip investigador prepara una anàlisi i valoració de cada ens, que serveix per a elaborar un enriquidor mapa de la situació comunicativa, informativa i participativa de tots els ajuntaments, diputacions i consells comarcals.
 

Darrera actualització: 12.05.2022 | 08:07