L’Ajuntament convoca la 2a edició de la Jornada d’Estudis Locals ‘Duos Rios’

Dijous, 12 de juliol de 2018 a les 12:00

Les comunicacions es podran presentar fins al 14 de gener de 2019 a través del correu electrònic arxiu@dosrius.cat o de forma presencial a l’Arxiu Municipal de Dosrius. El títol i el tema de la comunicació s’haurà de notificar abans del 31 d’octubre.

L’Ajuntament de Dosrius ha aprovat aquest mes de juny les bases de la segona convocatòria de la Jornada d’Estudis Locals ‘Duos Rios’, impulsada pel consistori amb l’objectiu de fomentar el coneixement i la difusió dels diferents aspectes històrics, artístics, patrimonials, paisatgístics, socials i culturals del municipi.

Després de la bona rebuda que va tenir l’inici del projecte l’any 2017, amb la presentació d’un total de 15 comunicacions a càrrec de 14 estudiosos que posteriorment es van publicar al número 3 de la revista ‘Duos Rios’ -publicació de l’arxiu municipal de l’Ajuntament-, el consistori endega enguany una nova edició d’aquest projecte bianual que s’iniciaran el proper 9 de febrer de 2019.

En aquesta segona convocatòria el tema d’investigació haurà d’estar emmarcat o relacionat amb el municipi de Dosrius (Dosrius, Canyamars i El Far) i haurà de pivotar sobre qualsevol aspecte de la història, la geografia, l’arqueologia, l’art, la cultura, els estudis de fons documentals, la natura, el paisatge, l’arquitectura, el patrimoni o la figura i l’obra de l’Esteve Albert. Així, les comunicacions hauran de ser inèdites i en llengua catalana. Les bases del certamen es poden consultar a través del següent enllaç.

Període de presentació de les comunicacions

Les comunicacions es podran presentar fins al 14 de gener de 2019 a través del correu electrònic arxiu@dosrius.cat o de forma presencial a l’Arxiu Municipal de Dosrius.

Mentrestant, abans del 31 d’octubre de 2018 caldrà cal notificar el títol i el tema de la comunicació, amb un resum d’una extensió màxima de mig full (a una sola cara) al correu electrònic arxiu@dosrius.cat. L’entrega de la comunicació i el resum, dins el calendari establert, serà condició necessària per a la lectura de la comunicació i la seva posterior publicació.

El 9 de febrer, exposició pública de les comunicacions

La II Jornada d’Estudis Locals ‘Duos Rios’ tindrà lloc el proper 9 de febrer de 2019. Aquell dia es durà a terme la lectura o presentació pública de les comunicacions presentades. Així, l’Ajuntament de Dosrius es compromet a incloure les comunicacions presentades al número 4 de la revista ‘Duos Rios’, que serà presentada en el marc de la festa de Sant Jordi de 2019.

Darrera actualització: 12.07.2018 | 10:33