L’Ajuntament apel·la a l’autoresponsabilitat en la gestió dels residus

Dilluns, 10 d'agost de 2020 a les 00:00

El consistori demana la col·laboració dels veïns i veïnes per tal d’erradicar els abocaments improcedents, els actes vandàlics i la generació d’impropis.

Al llarg dels darrers mesos l’Ajuntament de Dosrius ha detectat al municipi diferents comportaments incívics vinculats amb la gestió dels residus que perjudiquen greument la gestió del servei de recollida de brossa i malmeten la imatge de la vila.

Per tot plegat, el consistori -a través de la Regidoria de Medi Ambient-, demana la col·laboració ciutadana per tal d’erradicar aquest tipus de pràctiques pernicioses; i recorda que si algun veí o veïna alerta alguna actitud incívica pot posar-se en contacte amb les oficines municipals per facilitar informació sobre el responsable o responsables d’aquests actes.

Actes vandàlics al carrer Sot de l’Arca (entrada de Can Figueres)

En tres ocasions seguides s’han llançat els contenidors de vidre i d’orgànica a la riera, i també s’han generat desperfectes en el camió amb ploma de l’Ajuntament que hi havia estacionat en aquesta zona. Aquestes actuacions, que ja han estat denunciades a la Policia Local, comporten una sèrie de despeses extres (hores de recuperació del contenidor i substitució del mateix si es necessari) que repercuteixen en el cost del servei i que han d’assumir tots els veïns i veïnes.  

Restes de jardí al carrer Mataró (Can Massuet del Far)

Aquesta és una àrea on repetidament s’hi aboquen moltes bosses de brossa verda. En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que els veïns i veïnes tenen a la seva disposició un servei de recollida a domicili de bosses de brossa verda. Per a fer la recollida s’han d’utilitzar les bosses proporcionades pel consistori i que es poden adquirir als comerços del municipi, i trucar al número de telèfon 93 799 62 80.

Aquestes actuacions també comporten una sèrie de despeses extres (hores del servei especial per a recollir les bosses i la neteja extraordinària de l’àrea afectada) que repercuteixen en el cost del servei i que han d’assumir tots els veïns i veïnes.  

Alt contingut d’impropis en la fracció de cartró

Les empreses que tracten les diferents fraccions, com per exemple el cartró, fan periòdicament una valorització del percentatge d’impropis que hi ha a la fracció; i en funció d’aquest tant per cent es penalitza el preu del cartró. Així, en funció del percentatge d’impropis, en lloc de rebre diners podem passar a haver de pagar-ne, el que repercuteix novament en el cost del servei i en la butxaca del contribuent.

Runes d’obra

L’Ajuntament de Dosrius no presta cap servei de recollida de runes d’obra. Aquest s’ha de contractar mitjançant empreses especialitzades que recullen la saca o el contenidor i el porten a l’abocador de runes per al seu tractament. Els abocaments improcedents de runes d’obra la via pública comporten, doncs, una sèrie de despeses (hores del servei especial per recollir la runa i la neteja extraordinària de l’àrea afectada), que repercuteixen en el cost del servei i que han d’assumir tots els veïns i veïnes.  

Mobles i trastos vells

Repetidament s’observa la presència de mobles i trastos vells al costat de les àrees de contenidors i en d’altres indrets. En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que els veïns i veïnes tenen a la seva disposició un servei de recollida a domicili de trastos vells. Per a fer la recollida només cal trucar prèviament al número de telèfon 93 799 62 80.

Aquestes actuacions també comporten una sèrie de despeses extres (hores del servei especial per a recollir els mobles i els trastos vells, i la neteja extraordinària de l’àrea afectada) que repercuteixen en el cost del servei i que han d’assumir tots els veïns i veïnes.  

 

Darrera actualització: 10.08.2020 | 10:01