La mancomunitat de promoció econòmica Quatre Ribes comença a rodar

Divendres, 22 de juny de 2018 a les 00:00

Unir forces per potenciar la promoció econòmica dels municipis i dels seus habitants. Aquest és l’objectiu de Quatre Ribes, una xarxa supramunicipal que uneix les localitats d’Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius i que es planteja com una forma d’optimitzar recursos.

Dijous 21 de juny es va presentar en roda de premsa la xarxa supramunicipal Quatre Ribes, un projecte que mancomuna els serveis de promoció econòmica i ocupació dels municipis d’Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius. En la presentació, que va comptar amb la presència dels alcaldes dels quatre municipis, també es va estrenar l’spot promocional que es pot visualitzar a les xarxes socials de l’Ajuntament de Dosrius.

Quatre Ribes es planteja com una forma d’optimitzar recursos en la que l’ajuda per a emprenedors, una borsa de treball o el suport en la selecció de personal per a les empreses locals són algunes de les accions concretes que ja fa temps que es desenvolupen. Gràcies a aquest projecte es vol sumar el talent de l’entorn i gestionar propostes en xarxa.

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, assegura que “des de l’any 2016 estem treballant per arribar a aquest punt”, fent referència al ple municipal dels quatre municipis que va aprovar el ‘Pla Director i definició estratègica territorial en l’àmbit de la Promoció Econòmica de la Riera d’Argentona 2015-2018’, amb l'objectiu de construir un ens de desenvolupament econòmic supramunicipal que lideri i articuli la promoció i estratègia econòmica del territori, a partir de les institucions i capacitats ja existents.

L’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, defensa la mancomunitat de les diferents localitats i explica que “hi ha qüestions que desborden els límits dels municipis i ens hem d’entendre per poder donar els millors serveis als nostres ciutadans”. En aquest sentit, Jordi Rull, alcalde d’Òrrius,  destaca que totes les localitats “formem part de la conca de la riera d’Argentona i el flux de veïns sempre ha estat molt gran, per això un projecte com aquest ajuda a l’economia dels nostres municipis”.

Per la seva banda, Jordi Mir, alcalde de Cabrera de Mar, destacat la importància de promoure “l’ocupació de proximitat, que compta amb avantatges tant pels municipis com per la població i l’entorn. El principal és que apostem per una mobilitat sostenible, que genera una reducció d’emissions pel fet d’utilitzar menys el cotxe i que ajuda a la conciliació laboral i familiar en invertir menys temps en la mobilitat fins a la feina”.

Amb aquest objectiu, el projecte presenta solucions innovadores per tal d’incentivar la inserció laboral dels ciutadans i facilitar els processos de selecció a les empreses, per això recentment, i després d’un període de proves, s’han començat a dur a terme algunes entrevistes en format speed-dating.

Aquesta nova forma de selecció permet a les empreses interessades, amb processos oberts o no, conèixer personalment diversos candidats que puguin ajustar-se a les necessitats en uns pocs minuts. Gràcies a això s’optimitza el procés de cerca de feina i s’aconsegueixen candidats més adients per les empreses.

Aquests candidats sorgeixen de la borsa de treball de Quatre Ribes, gestionada pels ajuntaments. D’aquesta manera s’assegura la professionalitat, tant d’empreses com de treballadors, gràcies a les entrevistes de selecció que es duen a terme des de l’organisme.

Però no sols això, ja que Quatre Ribes incideix en el paper dels emprenedors dins del teixit empresarial local, per això compta amb un Punt d’Atenció per Emprenedors (PAE). Un dels elements més destacats d’aquest servei és el que permetrà facilitar la constitució i legalització d’una empresa amb un sistema electrònic, ràpid, eficient i gratuït. Això suposarà un gran estalvi de temps i diners pels emprenedors, ja que es podran donar d’alta com a empresari/a individual el mateix dia i com a societat mercantil en un màxim de 7 dies.

 

Darrera actualització: 22.06.2018 | 10:43