La Junta de Seguretat Local consolida la col·laboració policial a Dosrius

Dijous, 2 de març de 2017 a les 00:00

La segona edició de la Junta de Seguretat Local confirma la necessitat d’estrènyer la col·laboració entre els diversos cossos de seguretat i l’administració local i la Generalitat de Catalunya.

El passat dimecres 1 de març es va celebrar la Junta de Seguretat Local de Dosrius, presidida per l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch, i amb la presència del Secretari de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Xavier Baiget, el caporal de la policia local de Dosrius i comandaments de Mossos d’Esquadra, Guardia Civil i Policia Nacional amb competències al municipi.

A la reunió es va fer  un balanç de l’estat de la seguretat ciutadana al municipi, en concret referent a les dades del darrer any (febrer 2016 – gener 2017). Dels informes aportats s’evidencia un lleuger increment dels fets delinqüencials en un 4,8%, dada que l’any 2016 havia experimentat una caiguda del -26%. Els robatoris amb força a domicili han augmentat de 17 a 22 (+29,4%) durant aquest període, tot i que en general els delictes contra el patrimoni han baixat un -6,1%.

Cal destaca també l’increment molt destacat (+100%) dels delictes contra la salut pública, relacionats principalment en la detecció i operacions relacionades amb la producció i tinença de drogues (bàsicament marihuana).

D’altra banda, també com a dades destacades, ha augmentat en un 4,6% la resolució de delictes dins el terme municipal i s’han efectuat 6 detencions. En alguns casos la col·laboració de la ciutadania ha estat un factor important.

Els assistents a la Junta de Seguretat Local han destacat l’esforç i l’eficàcia de la col·laboració existent entre la policia local i Mossos d’Esquadra. Aquesta ha estat la segona vegada que se celebra la Junta de Seguretat a Dosrius.

La Junta local de seguretat estableix les polítiques de seguretat local i fixa els criteris de coordinació, col·laboració i cooperació dels diversos cossos de policia i altres serveis de seguretat que actuen al municipi per tal que responguin a principis de racionalitat i eficiència i compleixin els acords fixats per la junta i els previstos al Pla local de seguretat, de manera complementària amb els objectius de seguretat de Catalunya. És, així mateix, l'òrgan de participació dels diversos sectors socials que es poden veure afectats.

Darrera actualització: 19.08.2017 | 20:07