La Generalitat activa a Dosrius el Pla Alfa de nivell 3 per alt risc d’incendi

Dijous, 21 de juliol de 2022 a les 16:00

Del 22 al 26 de juliol s’aplicaran diferents restriccions per a minimitzar el risc d’incendi i garantir el benestar de la població durant l’onada de calor.

L’Ajuntament informa que la Direcció General d’Agents Rurals ha inclòs a Dosrius en el llistat de 357 municipis catalans que estan en el Pla Alfa de nivell 3 per alt risc d’incendi.

En aquest sentit, el consistori fa una crida a la població a extremar les precaucions i a seguir els consells i recomanacions d’autoprotecció per a evitar els efectes de l’onada de calor i prevenir qualsevol risc d’incendi.

Del 22 al 26 de juliol s’aplicaran diferents mesures de seguretat i restriccions

La Generalitat de Catalunya ha activat el Pla Alfa de nivell 3 per alt risc d’incendi en 357 municipis de 27 comarques -entre ells, Dosrius- per a evitar els efectes de l’onada de calor i l’alt risc d’incendis forestals.

Així, es preveu l’accés restringit a 11 massissos: Montgrí, Cap de Creus, l’Albera, les Gavarres, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i Ubach, Montsant i Montmell-Marmellar. I l’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, també implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal.

Mesures vigents a Dosrius des de les 00 h de divendres 22 de juliol a les 00 h de dimarts 26 de juliol

  • Es suspenen les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, i que s’hauran de traslladar a algun nucli habitat o població o bé retornar al punt d’origen.
  • Es restringeixen les activitats de colònies, estades i campus esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi.
  • Es restringeixen les activitats de casals de vacances i casals esportius al nucli de població excepte que es desplacin a algun altre nucli de població i no comporti ús del medi natural.
  • Se suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores. S’exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals i altres herbàcies, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs.
  • Se suspenen les obres a la xarxa interurbana que comportin ús de maquinària amb risc d’incendi, inclosa la sega de cunetes, excepte si compten amb una autorització expressa del Servei Català de Trànsit i amb un informe previ de la Direcció General d’Agents Rurals.
  • Se suspenen els usos excepcionals de la via en la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya corresponents a proves esportives, marxes ciclistes, filmacions, trenets turístics, rallis i altres anàlogues, excepte aquells que autoritzi expressament el Servei Català de Trànsit amb informe previ de la Direcció General dels Agents Rurals.
  • Es restringeix l’ús d’eines (bufadors, serres radials, ...) a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si per motius de força major s’han d’utilitzar cal que sigui comunicat a agents rurals per establir mesures de seguretat.
  • Es limita la circulació motoritzada en el medi natural (s’exceptuen residents i activitats que per la seva naturalesa siguin inajornables).
  • Es limita la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 12 hores i les 19 hores.

Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.
 

Darrera actualització: 21.07.2022 | 16:16