La fibra òptica arribarà a Dosrius i a Canyamars a finals d’aquest any

Dijous, 14 de novembre de 2019 a les 00:00

En el cas de Can Massuet del Far el desplegament de la xarxa és previst durant els mesos de març i abril de 2020.

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Dosrius va acollir dijous 14 de novembre una xerrada informativa a càrrec d’Emagina -marca comercial de l’empresa E-Phos Digital, SLU- on es va presentar als veïns i veïnes el catàleg de serveis de fibra òptica que aquesta operadora catalana de telecomunicacions oferirà als municipis de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far un cop finalitzin, al llarg de les pròximes setmanes, els treballs de desplegament d’aquesta tecnologia en els diferents nuclis.

En aquest sentit, durant la trobada -que va reunir un destacat nombre de veïns i veïnes- es va avançar que l’arribada de la fibra òptica a Dosrius i Canyamars tindrà lloc abans de finals d’aquest mateix any; o, com a molt tard, durant el mes de gener de 2020.

Mentrestant, en el cas de Can Massuet del Far -on també hi oferiran els seus serveis les operadores Emagina i Adamo-, el Pla de desplegament es troba en tràmit i s’aprovarà properament amb l’objectiu que la xarxa ja es trobi plenament operativa entre els mesos de març i abril de 2020.

A la sessió hi van estar presents l’alcaldessa Sílvia Garrido i els regidors de l’equip de govern Jorge Fernández, Pere Rovira i Joan Ribes; així com representants de diferents grups municipals.

Una actuació amb amplis beneficis per al conjunt de la població

La posada en marxa d’aquest nou servei permetrà millorar les telecomunicacions del municipi i, alhora, suposarà un guany socioeconòmic important per a la ciutadania. Així, es reduirà considerablement la fractura digital i el teixit empresarial i comercial es beneficiarà de les noves oportunitats lligades a la societat de la informació.

A banda de facilitar la inclusió social, el desplegament de la fibra òptica també permetrà una disminució de la despesa energètica del municipi i, en conseqüència, una millor cura del medi ambient

Darrera actualització: 15.11.2019 | 14:50