La deixalleria d’Argentona reobrirà dissabte 9 de maig

Dijous, 7 de maig de 2020 a les 00:00

Els treballadors i les persones que en facin ús hauran de complir unes estrictes mesures de seguretat i d’higiene per tal de prevenir la propagació de la Covid-19.

El pròxim dissabte 9 de maig la deixalleria d’Argentona reobrirà de nou les seves portes perquè en puguin fer ús tots els usuaris domèstics. L’equipament havia limitat i restringit la seva activitat des del passat mes de març degut a la crisi sanitària de la Covid-19; i aquest mes de maig, en el marc de la fase inicial del procés de desconfinament, tornarà a prestar servei als veïns i veïnes de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far.

L’horari d’obertura de la deixalleria municipal serà de dilluns a divendres, de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h, i els dissabte i diumenge, de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h; i en podran fer ús tots els usuaris domèstics. En el cas dels usuaris procedents d’activitats econòmiques, en canvi, la represa del servei tindrà lloc dilluns 11 de maig.

Es demana a la població seguir les mesures de seguretat i no saturar el servei en els primers dies de funcionament

La reobertura de la deixalleria d’Argentona a tots els usuaris domèstics anirà acompanyada de la implantació d’unes estrictes mesures de seguretat d’obligat compliment per a totes aquelles persones que accedeixin a l’equipament amb l’objectiu de garantir la seguretat d’usuaris i treballadors i prevenir el contagi i propagació de la Covid-19:

  • Mantenir una distància de seguretat mínima de dos metres respecte la resta d’usuaris.
  • Utilitzar mascareta de protecció.
  • No compartir objectes amb el personal de la deixalleria.

La deixalleria mòbil reprendrà el servei a partir del mes de juny

En paral·lel, l'Ajuntament de Dosrius informa que la deixalleria mòbil reprendrà el seu servei a partir del mes de juny.

La deixalleria mòbil s’instal·la el primer diumenge de cada mes a Canyamars (de 09 h a 10.30 h, a l’entrada del carrer Sot de l’Arca), a Can Massuet del Far (de 10.30 h a 12 h, a la plaça de la zona esportiva) i a Dosrius (de 12 h a 13.30 h, davant de l’Escola Castell de Dosrius).

Es reprèn el servei de recollida de restes de jardí

Finalment, dilluns 18 de maig també es reprendrà la recollida de restes de jardí. A partir de l'11 de maig, excepcionalment, es recolliran les bosses de residus verds que actualment hi ha a la via pública i es podrà trucar per programar-ne la recollida.

I a partir del 18 de maig es reprendrà el servei habitual. En aquest sentit, la recollida de les bosses amb les restes de jardí només es durà a terme prèvia trucada telefònica al telèfon 937 996 280 o 681 229 554; en horari de de dilluns a divendres, de 08 h a 16 h. La recollida es realitzarà cada dimarts i divendres només als habitatges que ho hagin concertat telefònicament.

En el cas del servei de recollida de voluminosos, el servei es manté inactiu per la Covid-19 fins a nou avís.

Es reprèn el servei de recollida de voluminosos

L'Ajuntament de Dosrius informa que dilluns 11 de maig es reprendrà el servei de recollida de voluminosos.

La recollida d’aquest material només es durà a terme prèvia trucada telefònica al telèfon 937 996 280 o 681 229 554; en horari de de dilluns a divendres, de 08 h a 16 h. La recollida es realitzarà cada dilluns al matí només als habitatges que ho hagin concertat telefònicament.

Els materials a recollir s’han de treure al carrer a partir del diumenge a la tarda i fins al dilluns a les 07 h. Només es recollirà un màxim d’1 m3, que és l’equivalent a un sofà de tres places. En cas que es treguin a la porta més mobles o voluminosos dels acordats en la trucada, no es recolliran. Caldrà tornar a entrar-ho a dins l’habitatge i concertar una nova recollida.

Instruccions per a la correcta gestió dels residus domèstics durant el confinament

Finalment, la Regidoria de Serveis Generals recorda que les llars amb casos positius de Covid-19 han d’adoptar un seguit de mesures en la gestió dels seus residus en cas d’utilitzar les àrees d’emergència.

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic va aprovar un seguit d’instruccions per a la gestió dels residus domèstics durant la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. En el cas de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far, les mesures a adoptar per part dels veïns i veïnes es poden consultar en aquest enllaç.

 

 

 

Darrera actualització: 08.05.2020 | 13:09