Humana lliura 13 bons d’ajuda a Dosrius

Dimarts, 26 de novembre de 2019 a les 00:00

Es tracta de vals bescanviables per roba i dues targetes T10 que l’Ajuntament distribuirà entre persones amb pocs recursos econòmics. Valorats en 30 euros cadascun, es bescanvien a les botigues que la Fundació té a Barcelona.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha lliurat 13 bons d’ajuda i dues targetes de mobilitat T10 de tres zones a l’Ajuntament de Dosrius per a què els distribueixi entre veïns i veïnes amb dificultats econòmiques. Són vals bescanviables per roba, així que aquesta iniciativa permet que el consistori pugui canalitzar l’ajuda cap a famílies amb necessitats de vestimenta bàsica. Emma Dalmases, promotora d’Humana, ha lliurat els bons d’ajuda a Maribel Forné, regidora de Medi Ambient, i Toñi Pérez, regidora de Serveis Socials.

El lliurament de bons d’ajuda s’inclou dins el programa d’acció social que Humana desenvolupa amb els seus col·laboradors, entre els quals es troba l’Ajuntament de Dosrius. El Programa de Suport Social d’Humana reverteix part dels recursos obtinguts amb la recollida de la roba i el calçat usats als municipis on és present, i així col·labora en l’ajuda a col·lectius desafavorits. Els bons estan valorats en 30 euros cadascun i permeten adquirir gratuïtament roba a les botigues de moda sostenible que la Fundació té a Barcelona. Les targetes T10 permetran desplaçar-s’hi fins a la capital catalana.

La Fundació gestiona el servei de recollida selectiva de tèxtil usat a Dosrius: l’any passat Humana hi va recuperar 12 tones, la qual cosa equival a 24.800 peces de roba que han tingut una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclat. Els veïns i veïnes poden dipositar als contenidors verds la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen per a donar-los una segona vida mitjançant la reutilització i el reciclatge. És un servei gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans.

Darrera actualització: 27.11.2019 | 13:16