Finalitzen les feines dels Camins Saludables de la zona esportiva de Can Massuet

Dimecres, 22 de novembre de 2023 a les 00:00


S’han arranjat 490 metres de camins dins del recinte de la zona esportiva i s’ha millorat l’accés des del carrer Argentona.

L’Ajuntament de Dosrius ha finalitzat les tasques d’arranjament de diversos Camins Saludables de la zona esportiva de Can Massuet. En total s’han arreglat 490 metres de camins (de 2 metres d’amplada) i s’ha millorat l’accés des del carrer Argentona, aconseguint d’aquesta manera uns espais amples per caminar que faciliten les relacions entre les persones i, per tant, faciliten la pràctica esportiva de manera grupal.

En total s’ha intervingut en tres trams:

  • Primer tram. S’ha actuat en un camí de 512 metres (anada i tornada) que es troba entre l’actual esplanada on s’ubica el rocòdrom fins al dipòsit municipal d’aigües.
  • Segon tram. Situat entre la zona de pícnic, el camí arreglat transcorre per l’interior de la zona boscosa i es dirigeix fins a l’esplanada que avui conté la zona del circuit de bici-cross. En total s’ha treballat en uns 495 metres (anada i tornada).
  • Tercer tram. No correspon a un dels Camins Saludables que s’han detallat, sinó que el seu objectiu és unir el carrer situat al sud de la zona verda –Carrer Argentona– amb la zona esportiva de la urbanització tot creuant la zona objecte del projecte. 

Què són els Camins Saludables?

Són rutes i itineraris senyalitzats que promouen l’activitat física en un espai en contacte amb la natura. El seu objectiu és fomentar una millora general de la salut i el benestar, així com la prevenció i tractament de determinades patologies relacionades amb el sedentarisme.

Aquests Camins Saludables es consideren d’interès social. Són béns culturals resultat d’un procés històric arrelat al territori, així que sovint tenen un valor afegit al de mer espai per caminar. Per això, el treball amb itineraris saludables ha de reforçar, també, la vesant de salut emocional i relacional com un element més del benestar dels veïns.

Els itineraris de salut tenen una dimensió comunitària molt important i un potencial de vinculació i activació de l'ecosistema comunitari rellevant.

 

Darrera actualització: 22.11.2023 | 16:49

Imatges