Famílies dosriuenques acullen a tres infants sahrauís

Divendres, 2 d'agost de 2019 a les 08:00

Els infants reben assistència sanitària i participen col·lectivament en activitats en contacte amb els infants del municipi.

L’Abdalà, l’Arbi i la Nayat són tres infants del Sàhara que enguany estan set acollits a Dosrius per famílies locals. Els tres provenen dels campaments de refugiats de Tinduf, on actualment hi viuen unes 150.000 persones que en el seu dia van ser expulsades de la seva terra -el Sàhara Occidental- i que des de llavors (l’any 1975) demanen retornar i poder fer un referèndum d’autodeterminació, tal com reconeix la ONU.

Aquests infants, han vingut al municipi en el marc del projecte “Vacances en Pau”; organitzat per l’Associació WILAIA. Aquest programa permet que els més de 450 infants sahrauís que venen a Catalunya siguin acollits per famílies i participin de diverses activitats que tenen com a objectiu donar a conèixer la situació del seu poble.  També és important l’intercanvi intercultural que es produeix, ja que les famílies i els nens i nenes sahrauís poden intercanviar experiències, costums i més endavant, si és possible, les famílies d’aquí poden anar a visitar-los als campaments de refugiats.

Aquests nens i nenes, a més, també reben assistència sanitària i participen col·lectivament en activitats en contacte amb els infants del municipi. En aquest sentit, es tracta d’una experiència molt enriquidora per a totes les parts. Per més informació sobre el projecte, els interessats es poden adreçar al telèfon 687 761 865.

Darrera actualització: 05.08.2019 | 08:52