Eleccions municipals 2023: vot per correu

Dilluns, 17 d'abril de 2023 a les 08:00

El vot per correu es pot sol·licitar del 4 d'abril al 18 de maig de 2023.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar el passat 4 d'abril el Reial Decret de convocatòria d'eleccions municipals per al proper diumenge 28 de maig de 2023.

El vot per correu es podrà sol·licitar del 4 d'abril al 18 de maig de 2023. Es pot sol·licitar al lloc web de Correos, amb certificat digital. O bé adreçar-se personalment a qualsevol oficina de Correus i omplir el model de sol·licitud, que es troba disponible a les mateixes oficines i també al lloc web del Ministeri de l'Interior. És necessari portar l'original del document nacional d'identitat (DNI), el passaport o el carnet de conduir (no s'admeten fotocòpies).

Només en els casos de malaltia o incapacitat, que siguin acreditades mitjançant un certificat mèdic oficial, una persona que no sigui la interessada podrà cursar la sol·licitud de vot per correu.

Els electors amb nacionalitat espanyola residents de manera temporal a l'estranger, cal que facin una sol·licitud per poder votar, mitjançant l'imprès oficial disponible als Consolats i també al lloc web del Ministeri de l'Interior. Poden presentar aquesta sol·licitud entre el dia 4 i el dia 29 d'abril de 2023.

 

Darrera actualització: 14.04.2023 | 15:24