El Servei Local de Teleassistència activa el protocol per a fer front a l’onada de calor

Divendres, 28 de juny de 2019 a les 00:00

Actualment el servei es presta a un total de 65 persones usuàries del municipi.

Com cada estiu, i davant les elevades temperatures d’aquests dies, el Servei Local de Teleassistència ha activat el Protocol de Temperatures Extremes (TEX) per fer front als riscos de la calor; sobretot, en el casos de persones en situació de risc per factors d’edat, fragilitat, solitud o dependència.

En aquest sentit, diàriament des del centre d’atenció es reben avisos del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) sobre possibles alertes per altes temperatures dels diferents territoris de la demarcació de Barcelona. Així, el protocol que s’està duent a terme actualment contempla trucades preventives, trucades de seguiment, mobilitzacions de la unitat mòbil i lliurament de díptics informatius durant les visites domiciliàries amb les principals recomanacions per a evitar els problemes causats per la calor.

Què és el Servei Local de Teleassistència?

Un servei d’atenció domiciliària que garanteix la seguretat i dona tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d’edat, fragilitat, solitud o dependència, les 24  hores del dia i els 365 dies de l’any, detectant situacions d’emergència i donant resposta immediata a aquestes. Actualment el servei es presta a un total de 65 persones usuàries de Dosrius.

Darrera actualització: 28.06.2019 | 12:25