El Ple de Dosrius aprova el Pressupost per al 2020

Dimecres, 15 de gener de 2020 a les 00:00

Els comptes municipals posen l’accent en el manteniment i millora dels equipaments municipals i de la via pública, l’impuls d’una App de l’Ajuntament, la urbanització de Can Canyamars i l’adequació de la Torre de les Aigües.

El Ple de l’Ajuntament de Dosrius va donar llum verda el passat 9 de gener al Pressupost Municipal per a l’any 2020. Els comptes aprovats, que van comptar amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC-CP i JxCAT-JUNTS), l’abstenció dels grups municipals d’ERC-AM i Som del Poble i el vot en contra de La PAC CUP-Amunt, ascendeixen fins als 6.108.836€.

Lluís Farrerons, regidor d’Hisenda, afirma que “no és el pressupost que com a equip de govern voldríem aprovar. Hi ha moltes més coses que ens agradaria fer, però el Pla Econòmic Financer ens limita aquest 2020 el marge de maniobra que tenim com a Ajuntament”. Tot i aquestes restriccions, Farrerons ha afirmat que l’Ajuntament “seguirà treballant en la millora del municipi” i ha avançat que l’equip de govern ja treballa per tal que, un cop acomplertes les restriccions del Pla Econòmic Financer, es puguin “tirar endavant, a partir de 2021, altres projectes que són molt necessaris i estratègics per al desenvolupament social, econòmic, cultural i educatiu del nostre municipi i que enguany no s’han pogut incloure en el Pressupost”.

El capítol d’inversions ascendeix a 615.430€

El consistori disposarà durant el 2020 d’un total de 615.430€ per finançar inversions, una partida que es repartirà entre diferents àrees. Entre altres coses, els comptes de 2020 preveuen realitzar intervencions d’asfaltat de carrers per valor de 45.500€, dur a terme accions de tractament de la vegetació de les parcel·les municipals (10.000€) i adquirir nou mobiliari urbà per import de 55.500€ en total (fanals, càmeres de vigilància per a les àrees de contenidors, un sistema de refrigeració per a l’EBM La Caseta del Bosc de Can Martorell o un radar pedagògic). Així mateix, el Pressupost Municipal per a aquest any també consigna una despesa de 342.261€ per donar continuïtat a les obres d’urbanització de Can Canyamars, tot i que aquest import serà sufragat, posteriorment, pels propis veïns veïnes.

L’Ajuntament aposta per la transparència amb un nou aplicatiu per a mòbils

En un altre ordre de coses, els comptes per a aquest 2020 també preveuen la posada en marxa d’una App municipal, és a dir, d’un aplicatiu per a dispositiu mòbils on trobar amb immediatesa tota mena d’informació relativa a l’actualitat, els serveis, els espais i l’agenda del municipi, així com un punt específic des del qual fer arribar al consistori incidències detectades a la via pública. Lluís Farrerons emmarca aquest nou instrument comunicatiu en l’objectiu de l’Ajuntament de seguir posant a disposició dels veïns i veïnes eines que permetin interactuar amb el consistori de forma immediata i àgil”.

Adequació de la Torre de les Aigües a través d’un fons FEDER

Finalment, i ja en el capítol de transferències de capital, també destaca una partida de 21.021€ per a la participació de Dosrius al Programa Operatiu Fons Europeu de Desenvolupament Regional (PO FEDER) de Catalunya 2014-2020 a través del projecte “L’herència del Maresme. Rutes turístiques pel patrimoni cultural de la comarca”. Es tracta d’un projecte presentat pel Consell Comarcal i gestionat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme que integra prop d’una vintena d’iniciatives amb implicació de diversos municipis maresmencs. En el cas de Dosrius, s’ha definit un projecte de rehabilitació de l’edifici històric de la Torre de les Aigües i d’adequació de l’espai com a Centre d’Interpretació Patrimonial i Punt d’Informació Turística.

Darrera actualització: 15.01.2020 | 15:40