El nou servei de recollida de residus porta a porta es consolida al nucli de Dosrius en el seu primer mes de funcionament

Dimecres, 28 de març de 2018 a les 00:00

Des del 19 de febrer i fins al 17 de març s’ha aconseguit reduir la quantitat de fracció resta en un 87,4%. En paral·lel, han augmentat considerablement les xifres de recollida de les fraccions d’envasos, paper i orgànica. Tota la informació sobre el nou model porta a porta al nucli de Dosrius es pot consultar a través del següent enllaç.

Complert el primer mes de vigència del nou servei de recollida de residus porta a porta, l’Ajuntament fa un balanç molt satisfactori de l’entrada en funcionament d’aquest servei al nucli de Dosrius. El nou model es va iniciar el passat 19 de febrer i al llarg de les primeres setmanes les xifres assolides refermen l’aposta del consistori per implementar al municipi aquesta nova prestació.

Reducció dràstica de les xifres de recollida de la fracció resta

Durant el primer mes de funcionament del nou model de recollida de residus porta a porta al nucli de Dosrius, s’han consolidat les xifres assolides al llarg de la primera setmana de vigència del servei. Així, on s’han fet més palpables els beneficis del nou model ha estat en el cas de la fracció de resta, que ha experimentat una disminució dràstica. A través del porta a porta s’ha recollit al llarg dels primers 30 dies una quantitat total de 6.360 kg, 44.140 menys que la mitjana (50.500 kg) registrada amb l’anterior sistema de contenidors. Aquesta disminució representa una baixada de més del 87,4%.

Mentrestant, han augmentat exponencialment les xifres de recollida de la fracció orgànica i d’envasos, millorant així la mitjana de recollida de residus per setmana en contenidors assolida amb l’anterior model. El creixement més notable s’ha produït la recollida dels envasos, que s’ha multiplicat quasi per quatre en relació al nombre de kg/mes (1.550kg.) que es recollien amb l’anterior model, assolint un total de 5.740kg./mes. I en el cas de la fracció orgànica, amb el nou model porta a porta s’han recollit al llarg dels darrers 30 dies el doble de quilograms -un total de 10.060 kg-.

Pel que fa a la fracció de paper i cartró, ha vist incrementada la seva recollida en un 46,5%, passant dels 1.570kg/mes als 2.300kg/mes a través del porta a porta.

En aquest sentit, les dades mensuals del servei porta a porta reflecteixen una important disminució en la quantitat de quilograms de residus recollits mensualment respecte l’anterior model. Aquesta variació es deu a tres motius principals: d’una banda l’augment de les aportacions a la deixalleria; i de l’altre la desaparició de les  aportacions que fins ara feien a Dosrius alguns  veïns de Canyamars i Can Massuet del Far i la desaparició de les aportacions que feien persones de fora del municipi sobretot a l’àrea situada de Can Tarau.

L’Ajuntament obre expedients als responsables d’abocaments descontrolats

Durant el primer mes de vigència del nou servei s’han detectat diverses incidències, la majoria d’elles relacionades amb errors en la data de recollida de les diverses fraccions. En paral·lel, el consistori també ha anotat un total de 26 incidències referides a un ús incorrecte de les bosses de recollida.

Judith Coll, regidora de Serveis Generals, resta importància a aquestes xifres  “tenint en compte que tant la ciutadania com l’administració ens estem adaptant progressivament al nou model”.

A banda d’aquestes incidències, també s’han registrat alguns comportaments incívics (bosses barrejades al costat dels contenidors de vidre). Amb l’objectiu de conscienciar la població i posar de manifest els perjudicis que aquests actes provoquen a la resta de veïns i al medi ambient, l’Ajuntament ha obert recentment alguns expedients sancionadors als seus responsables.

En què consisteix la recollida porta a porta?

La recollida selectiva porta a porta (PAP) consisteix en deixar els residus –prèviament separats a casa- davant de la porta de casa, en els dies i hores determinats per a cada tipus de fracció, per tal que siguin recollits pel servei municipal de recollida. Amb aquest nou servei, el consistori té com a objectiu millorar les dades de reciclatge al municipi i de recollida selectivaoptimitzar el servei que es presta als ciutadans; abaratir els costos de la recollida; i combatre de forma efectiva els abocaments il·legals de residus, restes vegetals i voluminosos a la via pública. Tota la informació, el calendari i les restes que corresponen a cada fracció es poden consultar a través del nou web www.dosriusresidus.cat.

L’Ajuntament posa a disposició de la població un nou servei de recollida de les restes de jardí

Tots aquells veïns i veïnes que ho requereixin poden obtenir bosses per a la recollida de la fracció de restes de jardí als comerços del municipi Supermercat Dosrius ‘Suma’, Supermercat Condis, Supermercat Canyamars i Supermercat El Far.

Aquestes bosses són imprescindibles per fer ús del nou servei de recollida de restes de jardí porta a porta. Per sol·licitar la recollida (es recolliran un màxim de sis bosses de 100 litres per habitatge), que es durà a terme els dimarts i divendres, cal trucar prèviament als telèfons 93 799 62 80 o 681 22 95 54. Aquest sistema de recollida és molt més còmode per a la ciutadania a la vegada que assegura una millor gestió d’aquest tipus de residus.

Darrera actualització: 28.03.2018 | 10:05