El nou edifici de l'Institut Els Roures col·loca la seva primera pedra

Dijous, 23 de febrer de 2023 a les 14:15

L’Ajuntament agraeix al Departament d’Educació la seva aposta per a fer realitat el projecte i felicita a la direcció de l’institut, a l’AFA i a tota la seva comunitat educativa pels esforços fets i la tasca duta a terme. 

Aquest passat dimecres 22 de febrer es va col·locar la primera pedra del nou edifici de l’Institut Els Roures, un gest simbòlic amb el que l’Ajuntament de Dosrius, el Departament d’Educació i la direcció i la comunitat educativa d’aquest centre donen per iniciats els treballs de construcció d’aquest nou equipament al municipi. 

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va ser l’encarregat de col·locar la primera pedra del nou edifici de l’Institut Els Roures de Dosrius, conjuntament amb l’alcaldessa de Dosrius, Sílvia Garrido, i la directora de l’Institut, Ma. Carme Barceló. Tot plegat, en un acte públic obert a tota la població on també hi van ser presents l’equip redactor del projecte, el conseller delegat de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme, Marc Bosch de Dòria, els grups municipals, i la direcció i la comunitat educativa de l’institut, de l’Escola Castell de Dosrius i de l'EBM La Caseta del Bosc de Can Martorell.

Josep Gonzàlez-Cambray celebra que “Dosrius, després de més de 15 anys, tindrà un nou institut. Arribar fins aquí no ha estat gens fàcil, i s’han de reunir les circumstàncies i les persones capaces de prendre decisions”

Sílvia Garrido destaca que “aquest projecte és fruit dels enormes esforços i de la tasca ingent que s’ha dut a terme al llarg dels darrers anys des de la direcció de l’institut, des de tota la seva comunitat educativa i des de tots els governs municipals dels últims 15 anys. A tots ells cal agrair-los la seva implicació. Des de l’Ajuntament hem estat treballant de la mà de la Generalitat, i en contacte permanent amb l’institut, per tal d’iniciar les obres al més aviat possible conscients de la importància per al poble de comptar amb un equipament educatiu de primer nivell com serà aquest”.

En aquest sentit, el nou edifici substituirà els 7 mòduls en què funciona el centre des de la seva creació, el 2006. L’institut té dues línies d’ESO amb un total de 190 alumnes. La nova construcció, en forma de lletra L, tindrà planta baixa i primera. El nou institut comptarà amb gimnàs, vestidors, zona de cuina i menjador. Els patis disposaran d’una pista poliesportiva i una zona d’esbarjo.

En l’acte de col·locació de la primera pedra, a banda dels parlaments oficials, el conseller, l’alcaldessa i alumnat de l’escola també van omplir la càpsula del temps. Es tracta d’un recipient que es col·loca amb la primera pedra de l’edifici i que, en aquest cas, ha inclòs cartes de l’alumnat, monedes de curs legal i portades dels diaris del dia.

Darrera actualització: 23.02.2023 | 17:06