El nou CUAP Maresme donarà cobertura als veïns i veïnes de Dosrius

Dijous, 6 de maig de 2021 a les 00:00

El nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària està ubicat a Mataró donarà resposta a urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria.

L’alcaldessa de Dosrius, Sílvia Garrido, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Pere Rovira, i la regidora de Sanitat, Toñi Pérez, es van desplaçar fins a Mataró per a assistir aquest dimecres 5 de maig a la inauguració del nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) del Maresme. L’acte va estar presidit per la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i l’alcalde de Mataró, David Bote; i també hi van ser presents, entre d’altres autoritats, la directora del Sector Sanitari del Barcelonès Nord i Maresme, Anna Puente, i el director d’Atenció Primària del Consorci Sanitari del Maresme, Emili Burdoy.

El nou CUAP Maresme està situat a l’edifici del CAP del Camí del Mig i des d’aquesta setmana dona resposta des de l’atenció primària a les demandes d’atenció urgent de la població. L’objectiu d’aquets nou centre és descongestionar el servei d’urgències de l’Hospital i la resta de CAP del territori, centres amb els que treballa de forma coordinada.

En aquets sentit, el nou CUAP -gestionat per l’Institut Català de la Salut- és obert les 24 hores els 365 dies a l’any, i atén les urgències de baixa i mitjana complexitat, tant de medicina general com de pediatria, a les poblacions de Mataró i del seu entorn del Maresme Central; entre elles, Dosrius.

Si bé les urgències de caràcter més greu seguiran sent ateses a hospitals com el de Mataró, el CUAP està preparat per atendre una amplia varietat de casuístiques mèdiques. Està equipat amb un box de reanimació cardiopulmonar (RCP), amb suport vital avançat i amb estabilització inicial fins a l’arribada del SEM. També compta amb recursos diagnòstics com ara radiologia i servei d’analítica urgent. Així mateix, hi ha 7 punts de consulta polivalents, 8 punts d’observació i un box de triatge.

Darrera actualització: 06.05.2021 | 13:13