El Mapa de Patrimoni Cultural de Dosrius, protagonista de les Jornades Europees del Patrimoni 2018

Dijous, 4 d'octubre de 2018 a les 09:00

En el marc de les #JEP2018, divendres 12 d’octubre l’Ajuntament presentarà públicament el Mapa de Patrimoni Cultural de Dosrius, que recull més de 400 elements del patrimoni cultural i natural del municipi.

Dosrius participarà activament, un any més, de les Jornades Europees del Patrimoni impulsades arreu de Catalunya amb l’objectiu d’apropar la riquesa patrimonial del país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus, entre moltes altres possibilitats.

Així, del 12 al 14 d’octubre, municipis de tot Catalunya mostraran el millor del seu patrimoni a través de portes obertes, visites guiades i activitats de tota mena. Exposicions, conferències, jornades de portes obertes, visites guiades, tallers, rutes a peu i en bicicleta, concursos de fotografia...

Presentació pública del Mapa de Patrimoni Cultural

Enguany, la gran novetat de les Jornades Europees del Patrimoni al municipi serà la presentació pública del Mapa de Patrimoni Cultural de Dosrius, impulsat per la Diputació de Barcelona i realitzat per la professional Adriana Geladó Prat amb la col·laboració de diferents persones de la vila i de l’Ajuntament.

El document es pot consultar de forma íntegra a través del següent enllaç i inclou un total de 442 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 66% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 5% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 4% documental (fons documentals i d’imatges), un 12% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 13% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

L’acte públic de presentació és obert a tota la ciutadania i se celebrarà divendres 12 d’octubre, a partir de les 12 h., a la Sala de Plens de l’Ajuntament. I en finalitzar, els assistents podran gaudir d’un vermut popular.

Darrera actualització: 04.10.2018 | 09:20