El fred causa estralls en els roquerols

Divendres, 27 de gener de 2023 a les 00:00

Des d’Agents Rurals es demana que s’avisi si es troben ocells morts o dèbils pel fred o per falta de menjar. 

El fred dels últims dies ha provocat la mort de centenars de roquerols, l’única espècie d’oreneta present tot l’any a Catalunya. Amb el fred i el vent que hem viscut les darreres setmanes, aquests animals han tingut dificultats per obtenir aliment, portant-los, en molts casos a la mort. 

El roquerol (Ptyonoprogne rupestres) és l’espècie d’oreneta més gran de les que viuen a casa nostra. Aquests ocells fan el niu en zones rocoses i s’alimenten d’insectes mentre volen. A l’hivern s’apropen a la costa, on les temperatures són més suaus i els és més fàcil trobar aliment i refugi. Però les excepcionals temperatures d’aquest any els ha dificultat l’accés al menjar. S’ha trobat un gran nombre de cadàvers  de roquerol en balcons de ciutats i pobles,  on els ocells havien anat a buscar aixopluc. 

Des d’Agents Rurals s’ha demanat que s’avisi si es troben ocells morts o dèbils pel fred o per falta de menjar. No els hi oferiu menjar, les persones especialitzades s’encarregaran d’ajudar-los o traslladar-los a llocs més segurs. Podeu contactar amb Agents Rurals al 934 617 000. 
 

Darrera actualització: 30.01.2023 | 14:22