El fons d’art de l’Ajuntament es nodreix amb un quadre de Nel Boya-de Groot

Dilluns, 15 d'abril de 2019 a les 12:00

L’artista holandesa ha cedit al consistori una pintura on hi surten representants diversos espais d’interès del municipi.

La pintora holandesa Nel Boya-de Groot ha fet entrega a l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch, d’un quadre original on hi apareixen diverses esglésies, masies, fonts i espais icònics de la vila. La cessió es va dur a terme el passat 5 d’abril en el marc d’un acte organitzat per l’Ajuntament de Canet de Mar i en el qual l’artista va cedir públicament als diversos consistoris maresmencs les pintures que ha realitzat als diferents pobles de la comarca al llarg dels darrers anys. 

A la cita hi van participar els alcaldes i alcaldesses de Dosrius, Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Montgat, Òrrius, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Tiana i Vilassar de Mar.

El quadre cedit a l’Ajuntament de Dosrius passarà a integrar el fons d’art del consistori. A més, la pintura també va formar part –abans de la seva cessió a l’Ajuntament- de l’exposició “El Maresme, més que mar”, que recollia una col·lecció de 30 quadres que recreen, de forma lliure, acolorida i personal, els plànols dels 30 municipis del Maresme a través de la mirada l'artista. Les pintures són el resultat d’un rigorós treball de recerca que va portar a Nel Boya-de Groot a conèixer i explorar cada racó de la comarca.

L’Ajuntament agraeix a Nel Boya-de Groot la cessió de la pintura i felicita a l’artista per l’originalitat i el talent de la seva creació.

Darrera actualització: 15.04.2019 | 10:26