El Departament de Salut trasllada a l’Ajuntament la voluntat de seguir mantenint les visites de pediatria al municipi

Divendres, 5 de febrer de 2021 a les 08:00

El consistori vetllarà pel compliment d’aquest compromís i per a evitar que es realitzin desplaçaments innecessaris al CAP d’Argentona, especialment durant la pandèmia de Covid-19.

L’Ajuntament de Dosrius va mantenir dimecres 3 de febrer una reunió de treball amb representants del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i del Consorci Sanitari del Maresme per a abordar conjuntament el model de servei pediàtric al municipi; després que al llarg de les darreres setmanes hagin proliferat diferents rumors que apuntaven a una possible supressió del servei, que actualment dona cobertura a un total de 941 infants de 0 a 14 anys.

En aquest sentit, el Departament de Salut i el Consorci Sanitari del Maresme han traslladat al consistori que a tot Catalunya s’està implementant un nou model sanitari de la Societat Catalana de Pediatria i que l’objectiu és mantenir actiu l’actual servei de pediatria que es presta a Dosrius.

Aquest nou model pediàtric preveu que al consultori de Dosrius s’hi atenguin únicament malalties comunes dels nadons i infants i s’hi duguin a terme les vacunacions perceptives; en canvi, per a patologies més greus, les famílies caldrà que es desplacin fins al Centre d’Atenció Primària d’Argentona per a ser atesos. Així, seran els professionals sanitaris qui, quan les famílies sol·licitin la cita i en funció dels símptomes del pacient, determinin quin ha de ser l’equipament mèdic on ha de ser tractat, el consultori de Dosrius o el CAP d’Argentona.

Sílvia Garrido, alcaldessa de Dosrius, confia que la proposta dels professionals pediàtrics sigui la millor pels infants del municipi, però lamenta que “la realitat és que fins a dia d’avui totes les visites pediàtriques s’han derivat al CAP d’Argentona, tant les de malalties comunes i vacunes com les patologies més greus. Des del Departament de Salut ens han traslladat que ho corregiran i que el nou model representarà un benefici per a la població”.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Dosrius adquireix el compromís de vetllar perquè el Departament de Salut i el Consorci Sanitari del Maresme donin compliment al que s’estableix en el nou model pediàtric, i perquè es presti a tots els veïns i veïnes un servei de pediatria òptim al municipi. Per tot plegat, el consistori emplaça a la població a fer arribar a través del correu electrònic dosrius@dosrius.cat qualsevol dubte, suggeriment o experiència relacionada amb el servei de pediatria per tal de conèixer de primera mà la valoració que fan les famílies del servei i poder estudiar i valorar la conveniència i eficàcia d’aquest nou model.

L’equip de govern, finalment, també ha mantingut al llarg de les darreres hores una reunió amb tots els grups municipals amb representació al consistori per tal de traslladar el contingut de la reunió mantinguda amb el Departament de Salut i el Consorci Sanitari del Maresme i les novetats sobre el servei de pediatria al municipi.

Darrera actualització: 05.02.2021 | 13:52