El consultori mèdic de Dosrius augmentarà les hores de visita i també oferirà servei de pediatria els dijous a la tarda

Divendres, 9 d'abril de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament reclama al Departament de Salut i al Consorci Sanitari del Maresme que es millori la comunicació amb la ciutadania i que es garanteixi a totes les famílies un servei pediàtric òptim al municipi, minimitzant els desplaçaments al CAP d’Argentona.

Dimecres 7 d’abril l’alcaldessa Sílvia Garrido va participar en una reunió de treball amb representants del Consorci Sanitari del Maresme, l’alcaldessa d’Argentona i l’alcalde d’Òrrius, per tal de seguir abordant conjuntament la qüestió del servei pediàtric a Dosrius i al conjunt de la comarca i fer un seguiment dels acords i compromisos assolits al llarg dels darrers mesos. En aquest sentit, els diferents agents implicats es van reunir per darrer cop el passat 3 de febrer i ja s’han emplaçat per a trobar-se de nou a principis del pròxim mes de juny.

Durant la reunió el Consorci Sanitari del Maresme va avançar que de forma immediata s’augmentarà el nombre d’hores de visita de pediatria a Dosrius. Així, en cas de necessitat, les famílies del municipi podran portar els seus infants al Consultori Mèdic Loli Mas els dimarts al matí i els dijous a la tarda per a ser visitats.

Al mateix temps, el Consorci també ha garantit a l’Ajuntament de Dosrius que en casos d’urgència mèdica infantil la primera atenció es realitzarà des del consultori de Dosrius -es presti o no aquell dia servei de pediatria-; i posteriorment seran els professionals mèdics els encarregats de decidir els passos a seguir.

Cal recordar que el nou model pediàtric preveu que al consultori de Dosrius s’hi atenguin únicament malalties lleus i comunes dels nadons i infants i s’hi duguin a terme les vacunacions perceptives; en canvi, per a patologies més greus, les famílies caldrà que es desplacin fins al Centre d’Atenció Primària d’Argentona per a ser atesos. Així, seran els professionals sanitaris qui, quan les famílies sol·licitin la cita i en funció dels símptomes del pacient, determinin quin ha de ser l’equipament mèdic on ha de ser tractat, el consultori de Dosrius o el CAP d’Argentona.

Sílvia Garrido, alcaldessa de Dosrius, explica que “aquesta és una qüestió que ens ocupa i ens preocupa. Setmanalment les nostres famílies es manifesten per a reclamar un servei pediàtric òptim al municipi, i des de l’Ajuntament seguirem vetllant perquè així sigui i perquè cap infant s’hagi de desplaçar innecessàriament fins a Argentona en plena pandèmia per a ser visitat”.

Alta ocupació pediàtrica a Dosrius i Argentona

Durant la sessió de treball també es van posar sobre la taula algunes dades sobre el servei de pediatria a Dosrius. Així, al llarg dels darrers dos mesos s’han fet al Consultori Mèdic Loli Mas un total de 50 revisions mèdiques. A més, les llistes de pediatria tant a Dosrius com a Argentona presenten una ocupació del 90-91%.

Darrera actualització: 09.04.2021 | 13:07