El conseller Josep Bargalló visita Dosrius per conèixer el projecte educatiu del municipi

Divendres, 24 de maig de 2019 a les 00:00

El titular d’Educació ha visitat l’Escola Castell de Dosrius, l’Institut Els Roures i l’espai de Can Batlle que acollirà el nou institut i la futura Biblioteca Esteve Albert i Corp.

L’Escola Castell de Dosrius i l’Institut Els Roures han rebut aquest divendres 24 de maig al matí la visita del conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, que acompanyat per l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch; el regidor d’Educació, Eduard Vila; el director dels Serveis Territorials d’Educació al Maresme-Vallès Oriental, Pere Masó; i de bona part de l’equip docent i de la comunitat educativa, ha recorregut les instal·lacions d’ambdós centres.

Visita a l’Escola Castell de Dosrius

La visita ha començat a les 11.30 h, a l’Escola Castell de Dosrius, on els representants del consistori, la directora i la cap d’estudis del centre han rebut al conseller i a tota la comitiva. Al llarg del recorregut Josep Bargalló ha visitat les instal·lacions de l’escola; ha seguit de prop l’aposta per la digitalització que ha fet el centre i el desenvolupament de la jornada “Viu el Joc”, una activitat consistent en diversos jocs tradicionals preparats pels alumnes de sisè on hi ha participat els estudiants d’Educació Infantil; i ha participat d’una trobada amb l’equip directiu.

Visita a l’Institut Els Roures

Seguidament, el conseller ha visitat l’Institut Els Roures, on de la mà de la directora, el cap d’estudis i alguns professors i professores ha passejat per les instal·lacions del centre i ha pogut conèixer de la mà dels alumnes el projecte de convivència, equitat i igualtat de gènere amb el que treballa l’institut.

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, agraeix el suport i la col·laboració que el Departament d’Educació ha ofert a l’Ajuntament al llarg del projecte de construcció del nou Institut Els Roures i avança que “els treballs d’urbanització de Can Batlle encaren ja aquestes setmanes el seu tram final” i que es tracta d’una obra “prioritària per garantir que ben aviat els alumnes i la comunitat educativa de l’Institut puguin abandonar els mòduls i començar a gaudir en plenes condicions d’unes instal·lacions totalment adaptades i preparades per desenvolupar amb comoditat i amb tots els recursos la seva activitat formativa”.

Visita a Can Batlle

Posteriorment, la comitiva ja s’ha dirigit al Despatx d’Alcaldia de l’Ajuntament on el titular d’Educació ha signat el Llibre d’Or de la vila i ha pres part d’una breu reunió de treball amb l’alcalde Marc Bosch i amb regidors i regidores del consistori.

Així, el batlle dosriuenc ha aprofitat la trobada per posar sobre la taula la "necessitat d’accelerar el projecte de construcció de l’Institut", que en aquests moments es troba pendent de la seva redacció un cop la Generalitat ha donat llum verda al pla; i ha traslladat al conseller una petició per a recuperar el cofinançament de les escoles bressol municipals. En aquest sentit, Josep Bargalló ha avançat que el Govern treballa ja amb la previsió de poder participar novament en el finançament de les EBM de tota Catalunya a partir de l’any 2020 i fer front, amb caràcter retroactiu, a les inversions que els consistoris han hagut de fer front al llarg dels darrers anys per cofinançar els centres juntament amb les famílies.

Per la seva part, Josep Bargalló ha posat en valor els projectes educatius que duen a terme tant l’Escola Castell de Dosrius com l’Institut Els Roures i assegura que aquests "estan plenament adequats a la seva realitat particular, estant molt consolidats, són molt potents i aporten al sistema educatiu singularitats molt importants".

Finalment, la visita del conseller d’Educació ha finalitzat amb una breu visita als terrenys de Can Batlle; on actualment s’hi està executant el projecte d’urbanització amb l’objectiu d’adequar la zona per a ser la seu del nou Institut Els Roures i de la futura Biblioteca Esteve Albert i Corp.

Darrera actualització: 24.05.2019 | 16:44