Dosrius, vila cardioprotegida

Dimecres, 26 d'abril de 2023 a les 08:00

L'Ajuntament ha elaborat un mapa amb la ubicació dels diferents desfibril·ladors externs semiautomàtics (DEA) habilitats a Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far.

Dosrius segueix refermant la seva condició de vila cardioprotegida. L’Ajuntament ha editat recentment un mapa amb la ubicació dels diferents desfibril·ladors externs semiautomàtics (DEA) habilitats a Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far per tal que qualsevol usuari i vilatà en pugui fer ús ràpidament en cas d’emergència davant d’una aturada cardíaca. 

Aquests equips són lleugers i senzills d’utilitzar, de forma que la majoria de persones poden realitzar les maniobres de reanimació necessàries davant d’un cas d’aturada cardíaca sense necessitat de formació prèvia.

El desfibril·lador extern permet analitzar el ritme cardíac, identificar les arrítmies mortals que requereixen desfibril·lació i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat. Un cop connectat, el desfibril·lador proporciona instruccions sonores a qui el fa servir. L’aparell avalua les constants vitals i mai fa una descàrrega si no és necessària.

Les aturades cardíaques constitueixen un important problema de salut pública i poden afectar qualsevol persona i de forma inesperada. Davant d’aquestes situacions, l’inici precoç de la reanimació cardiopulmonar i la ràpida desfibril·lació en un màxim de 10 minuts milloren l’índex de supervivència en més d’un 70%, i d’aquí la importància de disposar de desfibril·ladors accessibles a tothom.

Darrera actualització: 26.04.2023 | 08:14